Home-Start vrijwilliger ondersteunt jonge gezinnen. Foto: Yunio communicatie
Home-Start vrijwilliger ondersteunt jonge gezinnen. Foto: Yunio communicatie

Inloop bij De Groes over de vrijwillige Home-Start ondersteuning in gezinnen

Zorg

ZELHEM - Op dinsdag 24 mei van 11.00 tot 12.00 uur organiseren de coördinatoren van het gezinsondersteunings-programma Home-Start een inloop bij De Groes, Stationsstraat 2 in Zelhem. Het inloopmoment is bedoeld voor geïnteresseerden en mensen die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen in de ondersteuning van gezinnen met jonge kinderen. Vrijwilligerscoördinator Nicole Tannemaat vertelt over het doen van vrijwilligerswerk, de inhoud van de gezinsondersteuning en het effect dat het werk heeft voor de gezinnen en de vrijwilliger. 

Steun voor gezinnen
Home-Start is een programma voor gezinnen die tijdelijk even een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat ze tegenwind ervaren of opvoedstress. Om deze kleine problemen klein te houden, helpt een vrijwilliger een gezin door een luisterend oor te bieden en praktische tips te geven uit eigen opvoedervaring.
Nicole Tannemaat vertelt: “Home-Start is een laagdrempelige ondersteuningsvorm in gezinnen, omdat opvoeden echt leuk is, maar soms ook heel zwaar. Onze vrijwilligers voorkomen dat de tegenwind, een grote storm wordt en dat problemen uit de hand lopen. Een vrijwilliger is een tijdelijke uitbreiding - voor maximaal een jaar - van het netwerk van het gezin. Iemand die het gezin verder op weg helpt en eigen ervaring deelt, dat maakt echt een wereld van verschil voor heel veel gezinnen.”
Coördinatoren van Home-Start Achterhoek (uitgevoerd door Yunio) geven nieuwe vrijwilligers een cursus over opvoedondersteuning.
Voor informatie of contact neem contact op met de Nicole Tannemaat van Home-Start Achterhoek op homestartachterhoek@yunio.nl. Home-Start is een onderdeel van Yunio jeugdgezondheidszorg.


088 260 9191

www.yunio.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid