Chr. Harmonie Prinses Juliana start jubileumjaar met een Play-in. Foto: Gerrit Wesselink

Chr. Harmonie Prinses Juliana start jubileumjaar met een Play-in. Foto: Gerrit Wesselink

Met Play-in is jubileumjaar Chr. Harmonie Prinses Juliana gestart

Muziek

Expositie geopend bij Museum Smedekinck

ZELHEM - Op zaterdag 20 april werden bij Museum Smedekinck in Zelhem de eerste feestelijkheden gevierd rondom het 115-jarig jubileum van Chr. Harmonie Prinses Juliana.

In februari 1909 werd er in Zelhem een muziekvereniging opgericht, in eerste instantie was dit een fanfare zonder naam. Toen op 30 april prinses Juliana werd geboren werd besloten om deze naam aan de vereniging te verbinden. Tien jaar later ging de fanfare over naar een harmonie bezetting, de bezetting waarin nog steeds wordt gespeeld.

In dit jubileumjaar staan een aantal festiviteiten gepland en op 20 april stond de eerste. Er werd een Play-in georganiseerd bij Museum Smedekinck, hierbij konden muzikanten van buiten de vereniging zich opgeven om een gehele dag samen muziek te maken. Het werd een zeer geslaagde dag. Vanuit alle windstreken hebben zich muzikanten aangemeld en werd het daardoor een zeer muzikale en gezellige middag.

Na een hele dag gerepeteerd te hebben samen werd er aan het eind van de middag een presentatie gegeven op deze prachtige locatie. Uiteindelijk zat er een orkest met 45 muzikanten die samen muziek konden maken.

Tijdens deze presentatie is ook de expositie geopend. Bij Museum Smedekinck is een tijdelijke expositie ingericht over 115-jaar Chr. Harmonie Prinses Juliana. Het archief van de harmonie is geraadpleegd, deze wordt beheerd door de heer Gerrit Klein Wentink, het langst spelende lid van de vereniging. Vanuit dit archief zijn veel foto’s, video’s en krantenartikelen verzameld die de afgelopen 115 jaar van de vereniging goed kunnen weergeven, met daarnaast ook nog oude instrumenten en kostuums. Zeer de moeite waard om de expositie te gaan bekijken in de aankomende maanden. De expositie werd feestelijk geopend door Evert Blaauw, wethouder van de gemeente Bronckhorst.

De feestelijkheden bij de vereniging gaan dit jaar nog even door met op zaterdag 9 november een groots Jubileumconcert.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant