De vrienden van De Zonnekamp ontvangen van Bouke Hollak (l.) een cheque ter waarde van duizend euro. Foto: PR

De vrienden van De Zonnekamp ontvangen van Bouke Hollak (l.) een cheque ter waarde van duizend euro. Foto: PR

Duizend Jumbo-euro’s voor Vrienden van De Zonnekamp

Maatschappij

ZELHEM - “Als familiebedrijf hecht Jumbo Hollak Zelhem veel waarde aan de samenleving waar wij deel van uitmaken”, zegt ondernemer Bouke Hollak. Bewijs daarvan is nu weer een extra donatie van 1000 euro. Die gaat naar Vrienden van De Zonnekamp.

“Als onderdeel van de lokale gemeenschap willen we méér zijn dan alleen een plek om boodschappen te doen. We zijn graag een goede buur. We zijn betrokken bij wat er speelt in Zelhem en omstreken en benadrukken dat door allerlei lokale initiatieven te ondersteunen”, aldus Hollak. “Wij doen dit al door onze sponsoring via Scoor voor je club/Dappre waar wij 27.000 euro verdelen, maar het is soms ook leuk om nog iets extra’s te doen.” 

Samen voor je buurt
Dat kwam neer op de bewuste donatie van 1000 euro. Mensen konden de afgelopen periode buurtinitiatieven inschrijven om zo kans te maken op de bijdrage van Jumbo voor de uitvoering van dat initiatief. “Natuurlijk is het moeilijk kiezen tussen alle ideeën want eigenlijk gun je iedereen wel een exraatje. Maar er kon er maar één de winnaar zijn en dat is geworden: De Vrienden van de Zonnekamp”, zegt Hollak.
“Wendy Plant heeft de Vrienden ingeschreven omdat ze graag een heerlijke lunch, stukje pizza of heerlijke hapjes wil verzorgen voor de honderd bewoners van het woonzorgcentrum. Daarnaast zou het leuk zijn als ook de medewerkers van De Zonnekamp nog een leuke traktatie kunnen krijgen. Dit vinden wij een geweldig idee. Wendy gaat met haar Vrienden van De Zonnekamp aan de slag om dit idee verder uit te werken zodat we binnenkort de bewoners en medewerkers blij kunnen maken met iets extra’s.’

Dubbel sparen met Dappre
Bij de supermarkt sparen voor verenigingen en stichtingen was al mogelijk via de Dappre app. Hollak: “Met een digitale ‘Scoor voor je Club’-kaart scoor je bij iedere aankoop bij Jumbo Hollak. Als je betaalt met pin spaar je automatisch voor een of meerdere clubs naar keuze én voor jezelf. In de Dappre app zie je precies hoeveel Jumbo Hollak in je spaarpot heeft gestopt. Elke maand gaat het gescoorde bedrag automatisch naar de club(s) waar jij een Digitale Clubkaart van hebt. Je kunt ook scoren voor bijvoorbeeld jouw contributie van de club. Er zijn al veel bedrijven in de regio Zelhem die ook meedoen aan Scoor voor je club dus laat dit extra geld niet liggen. In de Dappre app kun je zien waarvoor je allemaal kunt sparen.”
Tot en met 31 mei 2024 gaat dat nog eens twee keer zo hard. “Normaal scoor je voor je club 1 procent van het bedrag op je kassabon tot 25 euro en twee procent van het bedrag daarboven. Tijdens de actieperiode is dat respectievelijk 2 en 4 procent. Clubs ontvangen deze periode dus dubbel geld en dat is fijn net voor de vakantiepreiode, waarin vaak extra onderhoud wordt uitgevoerd. Dan is extra geld zeker welkom”, aldus Bouke Hollak..

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant