Presentvrijwilligers helpen met een verhuizing tijdens de lockdown. Foto: Present Bronckhorst
Presentvrijwilligers helpen met een verhuizing tijdens de lockdown. Foto: Present Bronckhorst

Vrijwilligers helpen bij verhuizing tijdens lockdown

Wonen

BRONCKHORST - Flexvrijwilligers van Present hebben half januari een nieuwe inwoner van Bronckhorst geholpen bij de inrichting van zijn nieuwe huis. Hij had een woning toegewezen gekregen, maar had geen meubelen en kon ook niets kopen omdat alle winkels zijn gesloten. Dankzij een mooie samenwerking met Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en de gemeente is het gelukt om de meest noodzakelijke spullen te verzamelen en naar de woning te brengen.

De twee vrijwilligers van Present startten de verhuisdag met het opladen van een overtollige inboedel op de aanhangers waarna ze met de spullen naar het nieuwe huis van de man reden. Samen met de begeleider van Vluchtelingenwerk hebben ze gezorgd dat alle spullen op hun plek werden gezet. Het resultaat, een nieuwe start in een nieuwe woonplaats.

Ondanks de strenge lockdown proberen de vrijwilligers van Present toch de noodzakelijke helpende hand te bieden aan kwetsbare mensen. Bijvoorbeeld door een tuin op knappen, maar ook door wat aandacht te geven aan mensen die eenzaam zijn. Door ze op te bellen, een kaartje te sturen of een bloemetje op de stoep te leggen. Lijkt het jou ook leuk om iets voor iemand anders te doen, neem dan contact op met Hilde Colenbrander, coördinator Present Bronckhorst en informeer naar de mogelijkheden: hildecolenbrander@presentbronckhorst.nl of T 06 15136687.


www.presentbronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid