Mountainbike (MTB) techniek- en conditietraining. Foto: Karin ten Heggeler

Mountainbike (MTB) techniek- en conditietraining. Foto: Karin ten Heggeler

Zin om te mountainbiken? Kom naar VRTC de 8 Kastelenrijders

Sport

VORDEN/BRONCKHORST - In het voorjaar van 2022 zijn de combinatiefunctionarissen (CF-team) van de gemeente Bronckhorst gestart met mountainbike (MTB) jeugdtrainingen. Tijdens de jaarlijkse sportintro-dagen in samenwerking met alle sportverenigingen Bronckhorst, is de MTB-clinic altijd een schot in de roos. Helaas was er nog geen mogelijkheid voor jeugd om bij een vereniging met leeftijdsgenoten MTB-training te volgen. Dus hoogste tijd om een pilot jeugd MTB op te starten in een gemeente met veel groen en MTB-mogelijkheden! Vanaf het begin is er een goede samenwerking geweest met de lokale fietsclubs en met name de Vordense Rijwiel Toer Club (VRTC) Vorden. Zij hebben meegedacht in de beginfase en wat haalbaar zou zijn.

Iedere woensdagmiddag, 15.30 uur, in de even weken, vertrek bij de VV Vorden, is er een techniek/conditie training geweest. Gemiddeld zestien jeugdigen tussen de zes en dertien jaar hebben met veel plezier meegedaan. De fietsvaardigheid heeft in de pilot bij allen veel progressie geboekt. Een drop springen, over boomstammen, door mul zand, et cetera. De jongens en meiden draaien de hand er niet meer voor om. Een rit over de singletracks van Vorden is dan ook een makkie.

Rien Scholten, afgelopen jaar de vrijwillige hoofdtrainer: “Ik moet zelf behoorlijk hard trappen om de groep bij te houden in het bos! Bij de start van de trainingen was er nog wel eens een rustmomentje, maar die worden zo langzaamaan sporadisch!”

Overdragen
Gezien het enthousiasme en trouwe opkomst van de jeugd, heeft VRTC de 8 Kastelenrijders de groep een vaste plek binnen hun vereniging gegeven. Vanaf 11 januari gaan de trainers van de VRTC de MTB-jeugdgroep begeleiden. Dus lijkt het je leuk om mee te doen en ben je tussen de zes en twaalf jaar en zit je in groep 3 tot en met 8? Kom dan gratis drie kennismakingstrainingen meefietsen. Tijdens de training is er een splitsing tussen meer/minder ervaren MTB-jeugd, dus iedereen kan meedoen. Spelenderwijs worden technieken geoefend die je later op de weg of in het bos goed kunt gebruiken. Heb je zelf geen mountainbike en/of helm? De VRTC heeft vanuit de subsidie lokaal sportakkoord zelf enkele jeugdmountainbikes en helmen aangeschaft. Deze kun je gratis lenen als je mee wilt doen.

Het CF-team van de gemeente Bronckhorst vindt het erg prettig dat binnen de VRTC een groep enthousiaste mensen is opgestaan om de groep een definitieve plek in het Bronckhorster sportlandschap te geven. Een mooie aanvulling! 


www.vrtcvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid