Afbeelding

Padellen bij LTC Zelhem

Sport

ZELHEM - Padel is een enorm populaire, sterk groeiende sport en inmiddels heeft ook bijna iedere gemeente in de Achterhoek zijn eigen padelbaan. In Nederland doen al meer dan 2000 teams deel aan een padelcompetitie. De sport is vooral populair in de leeftijdsgroep van twintig tot veertig jaar en heeft een grote aantrekkingskracht door zijn laagdrempeligheid. Omdat het wel enige gelijkenis vertoont met tennis worden padelbanen vaak bij tennisclubs ondergebracht.

LTC Zelhem wil twee padelbanen op het tennispark van de club aan de Priesterinkdijk gaan realiseren. De tennisclub is enthousiast over de laagdrempeligheid. En er is grote interesse onder de jeugd voor Padel. De gemeente Bronckhorst, die sport en bewegen hoog op de agenda heeft staan, ziet de voordelen van deze nieuwe sport binnen haar grenzen en heeft de tennisclub een subsidie toegezegd om deze banen aan te leggen.

Het landelijk gelegen sportpark van LTC Zelhem, inmiddels 75 jaar oud, is uitermate geschikt om deze outdoor padelbanen te realiseren. Er is ruimte en allerlei faciliteiten (parkeermogelijkheden, kantine, kleedruimtes, verlichting) zijn al aanwezig.

Het landelijk gelegen sportpark krijgt wel te maken met allerlei vergunningen, in het bijzonder wat betreft geluid en natuur. Padel geeft meer geluid dan tennis. Het afgelopen jaar heeft LTC Zelhem alle noodzakelijke onderzoeken voor met name de geluidsnormen en behoud van de natuur door specialisten uit laten voeren en doet alles wat nodig is voor de noodzakelijke vergunningen. De vereniging wil graag de al decennialange goede verhoudingen met de buurt behouden. Inmiddels is de vergunningaanvraag in een vergevorderd stadium. Het bestuur van de vereniging heeft er alle vertrouwen in dat de vergunning wordt toegekend en uiterlijk dit najaar gestart kan worden met de aanleg van de padelbanen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant