Henk Kosstede uit Doetinchem ontving een koninklijke onderscheiding voor zijn inzet bij voetbalvereniging HC '03 uit Drempt. Foto: Jamie de Vries
Henk Kosstede uit Doetinchem ontving een koninklijke onderscheiding voor zijn inzet bij voetbalvereniging HC '03 uit Drempt. Foto: Jamie de Vries

Topvrijwilliger HC’03 koninklijk onderscheiden

Sport

DREMPT – Onder het mom van de feestelijk heropening van de voetbalkantine werd Henk Kosstede uit Doetinchem naar voetbalvereniging HC’03 gelokt. Daar zat de kantine vol met supporters, vrijwilligers, sponsoren én zijn familie en reikte burgemeester Mark Boumans de koninklijke onderscheiding uit aan de Doetinchemmer die daarmee werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het zou een middag worden om de herinrichting te vieren van de multifunctionele accommodatie in Achter-Drempt die ook wordt gebruikt als voetbalkantine. De kantine was goed gevuld met leden, sponsoren en vrijwilligers waaronder Henk Kosstede (73) die al meer dan veertig jaar actief is bij de vereniging en de stichting die het sportpark beheert. Hij was dan ook compleet verrast toen burgemeester Mark Boumans van zijn woonplaats Doetinchem binnenstapte en hem toesprak. “Henk, ik heb gehoord dat jij een bijzondere kerel bent en daar wil ik graag wat over vertellen”, begon de burgemeester zijn verhaal. “Toen ik zelf nog in de jeugd voetbalde, was jij al voorzitter van voetbalvereniging H en K uit Hummelo en Keppel. Dat heb je heel lang gedaan. Vanuit Doetinchem zette je je daarvoor in. Daarnaast was je jeugdleider. Toen jouw club in 2003 fuseerde met Drempt Vooruit speelde jij daarbij een belangrijke rol. Je bood ruimte voor de emoties die de fusie bij leden teweegbracht en tegelijkertijd nam je ze mee in de noodzakelijke ontwikkelingen. Sindsdien ben je actief geworden voor de fusievereniging en de stichting hier die het sportpark beheert. Jij wordt hier gezien als de man die het hele terrein beheert met de kantine als multifunctionele accommodatie en die vanuit een innovatieve gedachte vooruit kijkt. Zo is het sportpark grotendeels verduurzaamd.”

De burgemeester benoemde dat de heer Kosstede niet alleen wordt gewaardeerd door de functies die hij bekleedt maar ook door hoe hij er invulling aan geeft. “Jouw houding en je niet-aflatende inzet maken dat je breed wordt gedragen hier in de gemeenschap. Je geeft vertrouwen en verbindt mensen. Dat kenmerkt jou. Je hebt een grote rol gespeeld bij de privatisering van de vereniging en jij wordt gezien als de man die het mogelijk heeft gemaakt dat hier gebiljart kan worden. Toen jullie daarmee in 2015 begonnen, bestond de biljartvereniging uit vijf leden, inmiddels zijn dat er veertig. Jij hebt het mogelijk gemaakt dat daar de nodige voorzieningen voor kwamen en dat iedereen zich hier thuis voelt. Kortom, je bent een bijzonder mens die uitblinkt in aanvoerderschap en sportiviteit. Rustig, met het hart op de goede plek, met oog voor het dorp en voor de mens. Jouw inzet is van grote waarde. Dank voor alles wat je hier hebt gedaan in meer dan veertig jaar.”
Doetinchemmer Kosstede was enigszins beduusd maar sprak na zijn onderscheiding zijn dank uit naar alle aanwezigen en vond het fijn dat zijn inzet wordt gewaardeerd.

Henk Kosstede kreeg van burgemeester Mark Boumans ook bloemen. Foto: Jamie de Vries

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid