Twam Veenink op de quad. Foto: Tycho Broekman Fotografie

Twam Veenink op de quad. Foto: Tycho Broekman Fotografie 

Twan Veenink kampioen Quad bij de streekwedstrijden

Sport

ZELHEM/LICHTENVOORDE - De 18-jarige quadrijder Twan Veenink uit Zelhem is zaterdag 29 oktober in Lichtenvoorde kampioen geworden bij de Streekwedstrijden! 

Twan begon op zeer jonge leeftijd met quadcross bij zijn oma in Hummelo op het land, hij was toen ongeveer vier jaar oud toen hij daar al rondreed. Het is niet heel raar dat hij gek is van cross want zijn ouders waren fanatieke autocrossers! Het is hem met de paplepel ingegoten zoals men altijd zegt. Hij is begonnen met kleine wedstrijdjes in de buurt. Al snel moest er een iets grootere en zwaardere quad komen, omdat hij steeds beter ging rijden.

Op zijn thuisbasis De Halmac in Halle waar hij zaterdags vaak traint, begon hij met de clubwedstrijden, dat pakte goed uit en hij kreeg er steeds meer plezier in. Totdat hij de echte grote wedstrijden ging rijden, en bij die grote wedstrijden hoort natuurlijk een echte crossquad met een speciaal motorblok en speciale vering. Er werd via WSP een racequad gehaald uit Denemarken. Een KTM 450cc. Nu kon het echte werk beginnen. Er werd veel getraind en in de winter werd er gemountianbiked om in goede conditie te komen.
Twan begon nu aan de NK wedstrijden en dat ging hem ook zeer goed af. Door heel Nederland zijn die NK-wedstrijden van ongeveer maart tot oktober, daar tussendoor worden er ook nog de clubwedstrijden gereden bij de Halmac in Halle en natuurlijk de Gezellige clubcross van de Hamove in Hengelo. Een heel clubje crossvrienden gaat naar de crosswedstrijden want veel gezelligheid hoort er natuurlijk ook bij.

Twan heeft dit jaar goed gepresteerd. Hij is vijfde geworden in de eindstand bij de NK-wedstrijden, kampioen bij de streekwedstrijden, tweede bij de Halmac en kampioen bij de Hamove.

De plannen voor volgend jaar zijn om bij de eerste drie te eindigen bij de NK. En natuurlijk zijn kampioenschapstitels verdedigingen. Er komt een nieuw WSP-frame en de machine wordt weer helemaal fris gemaakt. Twan hoopt weer op een mooi sportief 2023. Verder wil Twan al zijn sponsors bedanken. Het is een prijzige hobby en zonder deze mensen kan er niet gecrost worden.

Twan Veenink. Foto: Lib-Enduro Media

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant