Marja van der Tas. Foto: gemeente Bronckhorst
Marja van der Tas. Foto: gemeente Bronckhorst

Marja van der Tas benoemd tot waarnemend burgemeester van Bronckhorst

Politiek

BRONCKHORST - Marja van der Tas is maandagavond 18 december door de commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, Henri Lenferink, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bronckhorst. 

Marja van der Tas (65 jaar uit Heerde) is op dit moment lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe. Daarvoor was zij onder meer burgemeester in de gemeente Steenwijkerland en wethouder in de gemeente Apeldoorn. 

Burgemeester Marianne Besselink kondigde afgelopen oktober aan per 1 januari 2024 te stoppen als burgemeester van de gemeente Bronckhorst en de overstap te maken naar het onderwijs waar zij voorzitter wordt van het college van bestuur bij het Zone.college. Commissaris Henri Lenferink heeft in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Bronckhorst besloten om Marja van der Tas per 1 januari 2024 te benoemen tot waarnemend burgemeester. De waarneming duurt tot de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Naar verwachting is dat in februari 2025. 

“Met Marja van der Tas krijgen we een zeer ervaren bestuurder als waarnemend burgemeester. Ze is een verbindende, toegankelijke en empathische persoonlijkheid en heeft tegelijkertijd de stevigheid en ervaring om de gemeentelijke opgaven samen met de raad en b en w op te pakken.”, zo laat de gemeente weten. Vanwege deze ervaringen en persoonlijke kwaliteiten zien zowel de gemeente als de commissaris van de Koning haar als de juiste kandidaat voor Bronckhorst. 

Marja van der Tas: “Bronckhorst is een prachtige gemeente. Ik kijk met heel veel plezier uit naar een fijne samenwerking met inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en natuurlijk gemeenteraad en ambtenaren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant