Wethouder Blaauw doet enthousiast mee met boompjes planten en assisteert de kinderen bij hun werk. Foto: Gerlinde Bulten
Wethouder Blaauw doet enthousiast mee met boompjes planten en assisteert de kinderen bij hun werk. Foto: Gerlinde Bulten

Jonge boompjes geplant door leerlingen Pannevogel

Natuur

BRONCKHORST/STEENDEREN - Op woensdag 6 maart vond de jaarlijkse boomfeestdag in de gemeente Bronckhorst plaats. Door de vele regen van de afgelopen maanden waren twee terreinen waar boompjes geplant zouden worden te nat om te kunnen planten. Gelukkig kon het feest in Steenderen wel doorgaan.

Bijna vijftig leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Pannevogel hebben nabij Aviko in het nieuwe bos langs de rondweg boompjes geplant. Na een introductie door Freddy Evers van Inhetgroen konden de kinderen zelf aan de slag. Het is van belang om de boompjes op de goede diepte te planten, rechtop en stevig aangestampt. De leerlingen hadden goed opgelet en brachten hun kennis direct in praktijk. In totaal plantten de kinderen ongeveer 500 boompjes.
Wethouder Evert Blaauw van de gemeente Bronckhorst deed enthousiast mee en assisteerde de kinderen bij hun werk. Aan het eind van de ochtend werd iedereen door Aviko getrakteerd op versgebakken friet. Dat ging er na het harde werken natuurlijk goed in.
Boomfeestdag wordt jaarlijks georganiseerd door het comité boomfeestdag Bronckhorst, bestaande uit bestuursleden van de Vereniging Bomenbelang Bronckhorst, Inhetgroen en Agrarische natuurvereniging ’t Onderholt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant