De tuinen van kasteel De Wildenborch in 19e-eeuws Engelse landschapsstijl met imposante tuinbeelden. Foto: Johan Braakman
De tuinen van kasteel De Wildenborch in 19e-eeuws Engelse landschapsstijl met imposante tuinbeelden. Foto: Johan Braakman

Pinksterpracht: weelderig wandelen op landgoed De Wildenborch

Natuur

VORDEN - De privétuinen achter kasteel De Wildenborch aan de Wildenborchseweg 20, tussen Lochem en Vorden zijn tijdens het pinksterweekend op zondag 5 en maandag 6 juni geopend voor tuinliefhebbers en wandelaars. Ook de gezellige Theeschenkerij in het Koetshuis zal de deuren en het bijbehorende terras openen voor liefhebbers van koffie, thee en een lokale versnapering. Voor jonge kinderen is er een leuke Kabouterroute én ook aan muziekliefhebbers is gedacht: pianist Albert Baarsma speelt ‘s middags op eerste pinksterdag. Op tweede pinksterdag zorgt het Jeugdstrijkensemble Arcato in de middag voor een muzikale noot. De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De romantische tuinen, in de 19e eeuw aangelegd in Engelse landschapsstijl, bevinden zich direct achter het kasteel en zijn slechts enkele dagen per jaar geopend. Rustieke plekjes en fraaie doorkijkjes vormen tezamen met het frisse voorjaarsgroen een prachtig decor om langs te wandelen én bij stil te staan. Onderweg komt men naast imposante tuinbeelden, zoals het 17e-eeuwse beeld van Daphne en Apollo, monumentale bomen tegen waaronder een twee eeuwen oude ‘Libanonceder’.

De entree bedraagt € 7,50 (kinderen tot 12 jaar gratis). De inkomsten komen volledige ten goede aan het tuinonderhoud. Parkeren is gratis en gebeurt op aanwijzing van de parkeerregelaars. Honden zijn helaas niet toegestaan, ook niet aangelijnd. Een uitzondering op deze regel geldt voor blindengeleidehonden.


www.wildenborch.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid