Pepijn Claassen in de wedstrijd, waar hij tweede werd. Foto: Niek Claassen
Pepijn Claassen in de wedstrijd, waar hij tweede werd. Foto: Niek Claassen

Zelhemmer Pepijn tweede op NK

ZELHEM - Pepijn Claassen (13) uit Zelhem is tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap luchtgeweer opgelegd. Als schutter van SIJS Doetinchem was Pepijn uitgenodigd om deel te nemen aan het NK luchtgeweer opgelegd te Emmeloord.

De dag begon om 11.30 uur met de eerste wedstrijd. Het doel was het schieten van veertig kaarten om bij de laatste acht te komen voor de finale. De eerste ronde ging niet best en met de hakken over de sloot wist Pepijn als achtste de finale te halen.
De acht finalisten maakten zich op voor de finale. Deze begon met het schieten van twee keer vijf kaarten. Pepijn had een goede serie en stond gedeeld eerste. De nummer 8 viel af.
In de volgende ronde, twee schoten per schutter, schoot Pepijn een 10,2 en een 9,7. Zijn directe concurrent schoot een 10,7 en een 9,4. De nummer 7 viel af. Zo gingen er een paar ronden voorbij tot de laatste drie over waren.

Ook nu weer een serie van 2. Pepijn schoot een 10,2 en een 10,3. Dit was voldoende om door te gaan naar de laatste ronde. De zenuwen begonnen mee te spelen. Pepijn schoot een 9,4 en 9,3 terwijl de andere finalist twee tienen schoot. Hiermee eindigde de finale en werd Pepijn tweede op het NK luchtgeweer opgelegd. Al met al een geslaagde dag. De eerste prijs ging naar Jill van der Haven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden