<p>Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR</p>

Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR

Piet Cnossen geeft orgelconcert in de Lambertikerk

ZELHEM - De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk in Zelhem zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op zes achtereenvolgende vrijdagmiddagen kunnen liefhebbers luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen. Ieder concert krijgt zo een heel eigen sfeer. Op 23 juli speelt Piet Cnossen. Aanvang 15.00 tot 15.45 uur.

De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang en de toegang is gratis. Wandelaars en toeristen maar ook luisteraars die niet bekend zijn met orgelmuziek zijn van harte welkom in de mooie Lambertikerk.

Piet Cnossen (1946) voltooide in 1974 zijn studie aan het Conservatorium van Arnhem bij Bert Matter met het diploma Uitvoerend Musicus. Daarna studeerde hij Liturgiek en Kerkmuziek bij dr. Hans van der Werff en Maarten Kooy in Utrecht. Van 1971 tot 1986 was hij cantororganist in Velp en vanaf 1986 is hij organist van de dorpskerk te Rheden. In 1976 ontving hij de burgemeester de Bruinprijs, de culturele aanmoedigingsprijs van de gemeente Rheden. Hij geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Zijn specialisaties zijn barok- muziek en avant-garde orgelmuziek uit de twintigste eeuw.

Na Piet Cnossen op 23 juli, speelt op 30 juli Gonny van der Maten, 6 augustus IJsbrand ter Haar, 13 augustus Wim Ruessink en 20 augustus Dennis Vallenduuk. Ga naar de site voor meer informatie over de orgelconcerten, over het van-Leeuwenorgel en over de Lambertikerk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden