<p>Stichting Buddy to Buddy helpt nieuwkomers uit een isolement te komen door hen te koppelen aan lokale inwoners. Foto Pim Helmich</p>

Stichting Buddy to Buddy helpt nieuwkomers uit een isolement te komen door hen te koppelen aan lokale inwoners. Foto Pim Helmich

Informatieavond nieuwe ronde Buddy to Buddy Bronckhorst

BRONCKHORST - Buddy to Buddy Bronckhorst houdt op 9 februari een informatieavond. Tijdens de avond wordt alle informatie gedeeld over het buddy-traject dat op 9 maart van start gaat. Belangrijke data en evenementen binnen het traject worden besproken en iedereen kan vragen stellen over het Buddyschap. De avond is geheel vrijblijvend en bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar dit initiatief. Voor wie graag buddy wil worden, is het belangrijk om op een informatiebijeenkomst aanwezig te zijn geweest.

Stichting Buddy to Buddy helpt nieuwkomers uit een isolement te komen door hen te koppelen aan lokale inwoners. Zo ontstaan waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet.

Veel nieuwkomers leven in een isolement en maken weinig contact met Nederlanders. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Voor zowel Nederlanders als nieuwkomers is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot. In maart 2020 deden in Bronckhorst al zestig buddy’s mee met de eerste matchingsronde.

Buddykoppels
Begin maart maken de buddykoppels kennis tijdens een feestelijke eerste ontmoeting. Zij worden aan elkaar gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses. Na de eerste ontmoeting spreken de koppels, gedurende vier maanden, één keer per week met elkaar af. In die vier maanden worden activiteiten georganiseerd en momenten om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Na vier maanden wordt het project feestelijk afgesloten.

Aanmelden bijeenkomst
Er is nog voldoende ruimte voor Nederlanders en nieuwkomers die mee willen doen aan de komende ronde in gemeente Bronckhorst. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 9 februari vanaf 19.30 uur kan via bronckhorst@buddytobuddy.nl. Direct aanmelden als buddy kan natuurlijk ook via www.buddytobuddy.nl/bronckhorst.

Bij zowel de informatiebijeenkomst als de matchingsronde wordt rekening gehouden met de geldende maatregelen rondom corona.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden