v.l.n.r. Arnold Bergevoet, Fred en Ans Rosendahl, Wim Schuurman en Peter van Ahlen. Foto: Betsy Maatkamp
v.l.n.r. Arnold Bergevoet, Fred en Ans Rosendahl, Wim Schuurman en Peter van Ahlen. Foto: Betsy Maatkamp (Foto: Betsy Maatkamp)

Slagersafscheid bij Smedekinck

ZELHEM - De Slachtvisite met 'pruveri-j' die op zondag 3 november voor de tiende keer werd gehouden bij Museum Smedekick in Zelhem, kreeg een extra dimensie vanwege het afscheid van een aantal van de slagers, die dit evenement verzorgen. Voor slager in ruste Red Rosendahl, die alle keren verantwoordelijk was voor de organisatie, in samenwerking met de activiteitencommissie van het museum, was het de laatste keer, evenals voor de slagers Wim Schuurman en Peter van Ahlen, die hem tijdens de slachtvisites hielpen bij het uitbenen en snijden van het vlees.

Zondag werden de vier slagers in het zonnetje gezet met een korte toespraak door penningmeester Ben de Vries van Museum Smedekinck, waarna Fred Rosendahl de andere slagers nog eens persoonlijk bedankte. Fred kreeg een mooi cadeau en zijn vrouw Ans, die altijd helpt met de verkoop van het vlees, een prachtig boeket. Voor alle slagers was er het onlangs verschenen boek Slachtvisite, geschreven door Gerhard Kwak. Een vierde slager, Arnold Bergevoet, was er zondag ook al voor de tiende keer bij, maar hij neemt nog geen afscheid.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden