Nikita Raijmakers uit Zelhem. Foto: PR
Nikita Raijmakers uit Zelhem. Foto: PR

Nikita Raijmakers uit Zelhem kringkampioen met Emotion

Algemeen

ZELHEM - Nikita Raijmakers uit Zelhem is met haar paard Emotion Kringkampioen geworden van KNHS Kring Achterhoek, in de klasse Z2 Dressuur. Na drie selectiewedstrijden had zij de punten bij elkaar gereden voor dit kampioenschap. De laatste selectie, op 30 juni, sloot ze af met een score van 233 punten 68,52%. Deze combinatie is nu afgevaardigd voor de Regio Kampioenschappen in Zieuwent op 2 en 3 augustus en komt daar aan start in de klasse Z2.

Emotion is een 10-jarige ruin, afstammeling van Delatio x Jazz. Het paard is sinds hij 2,5 jaar oud was in bezit van de familie Raijmakers. Nikita is lid van Rijvereniging Lichtenvoorde en traint bij RS2 Dressage in Groesbeek waar ze door Seth Boschman en Robin van Lierop begeleid wordt. Dit is haar eerste seizoen voor KNHS Kring Achterhoek. Ze komt oorspronkelijk uit Brabant maar verhuisde vorig jaar met drie paarden naar Zelhem, naar haar vriend Leon Arendsen die daar een schitterende accommodatie heeft neergezet om de sport te kunnen uitoefenen op het hoogste niveau.
Nikita's andere paarden zijn William (Gribaldi x Balzflug), een 16-jarige ruin waarmee ze uitkomt in de lichte tour en een 4-jarige merrie Kwartz Decadent Grey RS2 (De Niro x Gribaldi) die nog opgeleid wordt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant