Werkzaamheden Dorpsstraat Laag-Keppel zorgen voor speelpret

Nog warm van de aanleg liggen Stine Visscher en Rosa Klein op de Dorpsstraat. Foto: PR
Nog warm van de aanleg liggen Stine Visscher en Rosa Klein op de Dorpsstraat. Foto: PR (Foto: )

LAAG KEPPEL - Afgelopen week werden er wegwerkzaamheden uitgevoerd aan de Dorpsstraat in Laag-Keppel, voor het woon/werkverkeer betekende dit omrijden via Doetinchem of Angerlo. Voor de aanwonende kinderen in deze straat gaf dit weer eventjes (in de avonduren) de gelegenheid tot speelpret net zoals vroeger.

De Dorpsstraat in Laag-Keppel staat bekend als een krappe en in de spits drukke straat. Ondanks het beschermde dorpsgezicht rijden er dagelijks meer dan 5000 auto's door de straat, wat regelmatig tot interessante situaties leidt.

Afgelopen week was het echter zoals 100 jaar geleden; geen autoverkeer. De provincie voerde renovatie en onderhoud uit. De Dorpsstraat was afgesloten en daardoor keerde de rust weer eens terug. Buiten de werktijden van de aannemer was de Dorpsstraat weer het domein van de bewoners in plaats van het domein van de forens. Dat betekende lekker voetballen op straat en een knuffelsessie met het nieuwe asfalt. Nog warm van de aanleg liggen Stine Visscher en Rosa Klein op de Dorpsstraat. Gelukkig is het geluidreducerend asfalt, zodat het gekakel van de dames niet tot nieuwe geluidoverlast leidt.

Meer berichten