Achterhoekse Unieke Spelen van start in gemeente Aalten

Balspel bocce is een van de sporten, die op het programma staan. Foto:
Balspel bocce is een van de sporten, die op het programma staan. Foto:

ACHTERHOEK - Met elkaar strijden, prestatie leveren, ieder op zijn of haar eigen niveau en dit alles met de olympische gedachte: 'Meedoen is belangrijker dan winnen!' Met deze gedachte is er, in navolging van de Special Olympics 2018, een nieuw evenement in het leven geroepen: De Achterhoekse Unieke Spelen. In gemeente Aalten is de aftrap van de eerste editie op zaterdag 22 en zondag 23 juni. Een evenement door en voor Achterhoekers, gericht op álle unieke sporters van de Achterhoek, dat voortaan eens per twee jaar wordt georganiseerd in één van de Achterhoekse gemeenten.

Om iedereen te laten sporten en bewegen heeft Achterhoek in Beweging, samen met Brichbouw Sportondersteuning en SportMee!, dit nieuwe evenement opgezet. Het doel van de Achterhoekse Unieke Spelen is om sporters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, van jong tot oud, kennis te laten maken met het gevarieerde sport- en beweegaanbod in de Achterhoek. Meedoen, ontmoeten en plezier maken, zijn de belangrijkste pijlers van dit 'unieke evenement'.

Op zaterdag 22 juni staan vijf sporten centraal; dat zijn bocce, voetbal, beachvolleybal, atletiek en wielrennen. Achterhoekse Unieke Sporters gaan op deze dag de strijd met elkaar aan, waarbij naast prestatie dus ook de olympische gedachte centraal staat. Daarnaast worden ook demosporten aangeboden en diverse clinics verzorgd, zoals mountainbiken, korfbal, basketbal en MATP (een laagdrempelig olympisch beweegprogramma voor mensen met een ernstig (meervoudige) beperking).

Op zondag 23 juni wordt voor de vierde keer de Triathlon Aalten gehouden. Als aanvulling op de reguliere triatlon wordt dit jaar als primeur de Unieke Recreatieve Triathlon georganiseerd. Alle Achterhoekse Unieke Sporters kunnen deelnemen. De triatlon krijgt een aangepast parcours en aangepaste spelregels, maar de finish is gezamenlijk met de reguliere triatlon. Alle onderdelen kunnen afzonderlijk worden uitgevoerd, waarbij het mogelijk is om deel te nemen met een hulpmiddel zoals een A-linker of duofiets.

Wie meer informatie wil over de Achterhoekse Unieke Spelen en rustig het aanbod van activiteiten bekijken, kan terecht op www.achterhoekseuniekespelen.nl. Aanmelden kan tot en met 15 juni via de site.
Middels sport zorgt men ervoor dat iedereen erbij hoort en mee kan doen in de samenleving; welke leeftijd, achtergrond, kwaliteit of beperking iemand ook heeft: sporten is belangrijk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden