Joey den Besten stopt als actief wegrace coureur. Foto: Henk Teerink
Joey den Besten stopt als actief wegrace coureur. Foto: Henk Teerink

Joey den Besten beëindigt carrière als actief wegrace coureur

HENGELO/REGIO - 2018 zou voor Joey den Besten een seizoen worden met een nieuwe uitdaging in de IRRC superbike klasse. Helaas ontstond abrupt een breuk tussen het Performance Racing Team en den Besten. Momenteel heeft de coureur te kennen gegeven zijn carrière definitief te beëindigen.

Negentien jaar geleden maakte Joey de eerste meters op een zelfbouw minibike, tijdens een braderie in Voorst. Daar reed den Besten als jongste deelnemer; knietjes tegen de tank en plat erop. Als poedelprijs won hij 25 gulden en was sindsdien gegrepen door het motorsport virus.

Na de minibikes volgde de Juniorcup 125cc klasse waarin den Besten zich in 2008 kampioen mocht noemen. Overstappen naar het ONK-supersport was een logische stap, echter ging dat niet zonder slag of stoot. In 2014 werd de switch gemaakt naar de stratencircuits in het IRRC supersportkampioenschap. Een goede keuze bleek later wel, wanneer den Besten in zijn debuutjaar kampioen werd. Den Besten ontwikkelde zich verder als een echte roadracer en behaalde ook in 2017 het IRRC supersportkampioenschap.

Joey den Besten: "Ik heb geweldige jaren gehad en heb fantastische dingen mogen meemaken. Ook heb ik de minder leuke kant van de sport meegemaakt. De jaren in het IRRC kampioenschap zijn toch wel een hoogtepunt uit mijn carrière. Wat heb ik daar van genoten! Ondanks de optie om 2019 terug te komen, heb ik besloten deze niet aan te nemen. Als coureur wil ik groeien en doorstromen, maar daarvoor waren de juiste middelen niet aanwezig. Na het behalen van twee titels in de IRRC supersport is het nu tijd voor mij om te stoppen als actief coureur. Ik zal me meer gaan richten op de maatschappelijke carrière." Hij wil er niet helemaal mee stoppen. "Nee, ik zal het moeilijk helemaal los kunnen laten. Ik zou het leuk vinden om de jeugd te begeleiden of als voorrij-instructeur bezig te blijven. Zo kan ik mijn kennis overbrengen en anderen naar een hoger niveau brengen op rijtechnisch, mentaal of fysiek vlak."

"Ik wil al mijn sponsoren, relaties, fans, vrienden en kennissen bedanken die mij in de loop van mijn carrière hebben geholpen om deze mooie sport te mogen beoefenen. Ik ben iedereen dan ook zeer dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Uitzonderlijke dank gaat uit naar mijn manager Kees van Steenis."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden