Russisch Kinderkoor 'Samenklank' uit Moskou. Foto: PR
Russisch Kinderkoor 'Samenklank' uit Moskou. Foto: PR

Russisch Kinderkoor te gast in Zelhem

Algemeen

ZELHEM/HENGELO - Van woensdag 25 april tot en met maandag 30 april zal het Russisch Kinderkoor 'Samenklank' uit Moskou te gast zijn bij het Zelhems Mannenkoor. Op Koningsdag 27 april vanaf 19.30 uur zal er worden opgetreden in de Brink in Zelhem en op zaterdag 28 april zal het kinderkoor een concert geven in de Remigiuskerk in Hengelo. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden.

Het kinderkoor is verbonden aan de muziekschool E.F.Gnesina uit Moskou onder leiding van dirigent Julia Polovnikova. Susanna Veerman, de huidige dirigent van het Zelhems Mannenkoor, heeft gewoond en gestudeerd in Moskou en heeft daar nog steeds nauwe contacten o.a. met dirigent Julia Polovnikova. Hierdoor is deze uitwisseling tot stand gekomen.

De leden van het Russisch kinderkoor zullen worden ondergebracht in gastgezinnen bij de leden van het Mannenkoor. Een zogenaamde waarderingssubsidie is aangevraagd bij de gemeente Bronckhorst voor een financiële ondersteuning. Het koor heeft alle medewerking gehad en was blij en verrast dat dit door de gemeente is toegezegd. Mede hierdoor is een commissie bezig om een leuk programma samen te stellen, om deze kinderen een paar onvergetelijke dagen te bezorgen.

Zo staat zondag 29 april een bezoek gepland aan Amsterdam. Het koor zal hier te beluisteren zijn tijdens de eucharistieviering in de Augustinuskerk Postjesweg 125, Amsterdam. Dit is tevens de kerk waarin Susanna Veerman de vaste organist is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant