WUR studente gezondheid en maatschappij Tess met deelnemer Henk. Eigen foto

WUR studente gezondheid en maatschappij Tess met deelnemer Henk. Eigen foto

Goede start voor FitVedan!

Sport

BRONCKHORST - De nationale sportweek in Bronckhorst staat in deze gemeente al jaren in het teken van de gezondheidscheck en sporten gericht op de doelgroep 55+. Helaas gooide corona de afgelopen jaren flink roet in het eten, maar afgelopen week kon FitVedan! weer doorgang vinden.

De aftrap was dinsdagochtend 20 september op het tennispark in Vorden. Een mooi zonnetje, de mogelijkheid om mee te doen met de training OldStars tennis van Loet Baard of yoga wandelen met Irma van IndoorSport.
Maar waar velen voor kwamen was de gezondheidscheck. De deelnemers gingen individueel onder begeleiding van een combinatiefunctionaris of stagiaire leefstijl Isabel langs de verschillend testjes. Oog-hand coördinatie, reactiesnelheid en lenigheid werden onder andere gemeten. Na deze testjes gingen de deelnemers door naar Inge Letten, in het verleden werkzaam als POH, maar nu al jaren leefstijlcoach. De bloeddruk, de bloedsuiker en de BMI werden gemeten. Daarnaast gaf Inge advies over de gecombineerde leefstijl interventie (een programma gericht op een gezondere leefstijl), stop-tober en de binnenkort in Vorden startende valpreventiecursus, Blieven Stoan!

Op vrijdag 23 september waren de Keijenburgse Boys gastheer. Hier konden deelnemers meedoen aan OldStars tennis, OldStars voetbal of OldStars handbal. Allemaal zeer laagdrempelige sporten waarin algehele fitheid en lenigheid veel aandacht krijgt, maar uiteraard ook een wedstrijdje niet geschuwd wordt. Ook in Keijenborg was veel animo om te testen op algehele fitheid en gezondheid. Naast Quintus handbal, waren ook Bronckhorst WalkingFootball, Loet en Inge, aanwezig om allerlei hand en spandiensten te verlenen.

Volgend jaar zelf of als organisatie meedoen? FitVedan! 2023 zal dan ook weer in de Nationale Sportweek plaats vinden. Meer info? Stuur een mail naar Karin ten Heggeler, combinatiefunctionaris gemeente Bronckhorst.


k.tenheggeler@bronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid