Kopstart IDM superbike voor Hartog (47) in race twee. Foto: Henk Teerink
Kopstart IDM superbike voor Hartog (47) in race twee. Foto: Henk Teerink

Publieke belangstelling groot bij races Schleiz en Chimay

Sport

HENGELO/SCHLEITZ - De vierde ronde van het IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) kampioenschap werd in het weekend van 22 tot en met 24 juli verreden op het circuit van Schleiz. Het waren stuk voor stuk mooie wedstrijden met volle tribunes en duizenden toeschouwers. Wederom een spektakelstuk met een fantastische sfeer op een zonovergoten Schleizer Dreieck, te vergelijken met de motorraces op de Varsselring in Hengelo.

Schleiz
De winst in de Superbike ging tweemaal naar de Duitse rijder Markus Reiterberger. Hamove-lid Rob Hartog behaalde twee prachtige vierde plaatsen. In race twee lag hij zelfs een aantal ronden aan kop. Helaas waren de BMW-rijders net iets te snel voor de SWPN Yamaha-coureur. Pepijn Bijsterbosch eindigde tweemaal achter Rob Hartog als vijfde. Beide Nederlanders waren na afloop op zondag uitermate tevreden over hun behaalde resultaten.
In de Supersport categorie ging de overwinning tweemaal naar Max Enderlein. Daarnaast een ijzersterk optreden van de Nederlander Twan Smits in beide wedstrijden. Als nieuwkomer in de Supersport klasse wist hij derde en tweede te worden voor het Apreco team. Hans Smees had met het Freudenberg-team wederom een succesvol weekend. Op zaterdag wist de Oostenrijkse coureur Leo Rammerstorfer de Supersport 300 klasse te winnen, terwijl teamgenoot Lennox Lehmann dat deed tijdens de race op zondag. Smees was gedeeltelijk tevreden want men had gehoopt op een geheel podium voor de Freudenberg-rijders. Wellicht gebeurt dit tijdens de volgende race in Assen. Bennie Streuer en zijn Duitse passagier Kevin Kölsch wisten de race op zaterdag te winnen met een minimaal verschil op Tim Reeves en Kevin Roussau. De rollen op zondag waren omgedraaid na wederom een zeer spannende race.

Het eerstvolgende wedstrijdweekend is op Nederlandse grond. In het weekend van 12 tot en met 14 augustus is het IDM-kampioenschap te gast op het TT Circuit in Assen. Het is de moeite waard om een kijkje te brengen aan dit spectaculaire internationale kampioenschap waarbij veel Nederlandse inbreng is.

Chimay
In hetzelfde weekend als Schleiz werd er in het Belgische Chimay de derde ronde voor het IRRC (Internationale Road Racing Championship) gereden. Evenals in Schleiz was er een enorme opkomst van publiek in Chimay. De Belgische thuisrijder Vincent Lonbois wist beide races winnend af te sluiten en deed goede zaken voor het kampioenschap. David Datzer uit Duitsland werd tweede en de Fin Erno Kostamo eindigde als derde in de eerste wedstrijd. Markus Karlson uit Zweden en Lukas Mauer afkomstig uit Zwitserland werden tweede en derde in race twee. Joey den Besten en Viril Amber Bloemhard eindigde de eerste race buiten de top tien door verschillende oorzaken. In race twee ging het beter voor de mannen en werd Joey achtste en Virgil vijfde. In de Supersport categorie was de Tsjech Marek Cerveny onverslaanbaar en reed als vanouds en wist beide races winnend af te sluiten. Jorn Hamberg en Ilja Caljouw reden een fantastische eerste race en mochten het podium als tweede en derde beklimmen. Caljouw eindige in race twee zelfs een plaatsje hoger en stond naast Cerveny als tweede op het podium. De uit Schleiz afkomstige Thomas Walter die niet aanwezig kon zijn bij het IDM pakte de derde plaats in race twee. Hamberg werd slechts dertiende in race twee en liet daardoor een hoop punten voor het kampioenschap liggen.

Het Performance Racing uit Hengelo ging met gemengde gevoelens huiswaarts evenals Joey de Besten. Zowel Hamberg als Den Besten hopen op betere resultaten in Horice Tsjechië. Daar wordt om de punten gestreden in het weekend van 13 en 14 augustus.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid