Deelnemer fietst weg met plantgoed voor dertig meter nieuwe haag. Foto Frank van Heijst
Deelnemer fietst weg met plantgoed voor dertig meter nieuwe haag. Foto Frank van Heijst

Ruim een halve kilometer nieuwe ‘hagen voor biodiversiteit’ rondom Steenderen

Natuur

STEENDEREN - Vereniging Het Steenders Landschap (HSL) heeft samen met de gemeente Bronckhorst gezorgd voor 650 meter nieuwe hagen rondom Steenderen. Tien enthousiaste deelnemers aan de actie hebben zaterdag 11 februari het bestelde plantmateriaal - totaal 2.500 struikjes - opgehaald. Een deelnemer deed dat zelfs per fiets. Dezer dagen planten de deelnemers hun nieuwe hagen zelf.

De deelnemers betaalden een beperkte eigen bijdrage van 2 euro per vierkante meter haag, de rest is betaald door de gemeente Bronckhorst.
Heggen en hagen in het landschap leveren naast hun schoonheid ook een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in het buitengebied. Ze zijn een schatkamer voor vele soorten planten, insecten, vogels en kleine zoogdieren.
Ze zijn ook belangrijke ‘verkeerswegen’ waardoor deze soorten zich veilig door het landschap kunnen verplaatsen. Hagen creëren luwte, geven dekking en zijn een bron van voedsel voor vele insecten (bijen, zweefvliegen, hommels et cetera), vogels als patrijs en fazant maar ook voor kleine zoogdieren zoals de egel.


hetsteenderslandschap.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid