Grupo Los Criollos. Foto: PR
Grupo Los Criollos. Foto: PR

Zuid-Amerikaans temperament in Dorpskerk Vorden

Muziek

VORDEN - Grupo Los Criollos neemt luisteraars mee op een boeiende en zinderende muzikale rondreis door Zuid-Amerika met onder andere liederen van Mercedes Sosa (Gracia a la Vida), Astor Piazzolla (Vuelvo al Sur) en Ariel Ramirez (Kyrie uit de Misa Criolla, Alfonsina y el mar). Zondag 21 april om 15.00 uur spelen zij in de Dorpskerk in Vorden. Deze is om 14.30 uur open.

Grupo Los Criollos is geworteld in de Zuid-Amerikaanse muziektraditie en wordt gevormd door de ervaren en gepassioneerde muzikanten Alvaro Pinto Lyon (Chili), Renato Freyggang (Chili) en Orlando Miño (Argentinie). Het ensemble wil de verschillende stijlen van de rijke folklore van Latijns-Amerika onder de aandacht brengen bij een breed publiek.

Met een verbluffend gemak bespeelt Alvaro Pinto Lyon het ene instrument na het andere en is hij thuis in talloze Latijns-Amerikaanse muziekstijlen. Zijn gedrevenheid, creatieve stijl en intens vakmanschap maken van elk optreden een belevenis.
Renato Freyggang speelt percussie, kena, sikus, saxofoon en zingt. Hij was lid van de legendarische Chileense Group ‘Inti Illimani’.
Orlando Miño: componist, zanger en instrumentalist op het gebied van de Argentijnse muziek. Hij speelt charango, gitaar, basgitaar en percussie.
Dit bijzondere concert wordt georganiseerd door Cultuurfonds Vorden en Vrienden van de Dorpskerk Vorden.

Kaarten voor dit concert à 20 euro zijn te bestellen via de website van het Cultuurfonds Vorden en de Vrienden van de Dorpskerk Vorden maar zijn ook verkrijgbaar bij de Bruna. Jongeren tot de leeftijd van achttien jaar hebben gratis toegang. Bij de ingang van de kerk zijn ook kaarten verkrijgbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant