Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR

Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR

Orgelconcert in de Lambertikerk door IJsbrand ter Haar

Muziek

ZELHEM - De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk in Zelhem zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op zes achtereenvolgende vrijdagmiddagen kunnen liefhebbers luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen. Ieder concert krijgt zo een heel eigen sfeer. Op 12 augustus speelt IJsbrand ter Haar van 15.00 tot 15.45 uur.

De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang en de toegang is gratis. Wandelaars en toeristen maar ook luisteraars die niet bekend zijn met orgelmuziek zijn van harte welkom in de mooie Lambertikerk.

IJsbrand ter Haar (1982) studeerde orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema. Hij was daar de laatste orgelstudent, daarna sloot de orgelafdeling waar tientallen grote organisten hun opleiding genoten. Hij zette zijn studie voort aan de Messiaen Academie en kreeg les bij verschillende docenten zoals Cor van Wageningen, Leo van Doeselaar en Theo Jellema. In 2006 studeerde hij af met onderscheiding. In Zwolle studeerde bij klavecimbel bij Chris Farr. In 2014 was hij finalist van de Grand Prix d’Echo in het Duitse Freiberg. IJsbrand is cantor-organist van de Grote Kerk te Elst. In juni 2022 verscheen de CD ‘Een toren te hoog’, opgenomen aldaar.

Na IJsbrand ter Haar op 12 augustus, speelt op 19 augustus Dennis Vallenduuk. Ga naar de site voor meer informatie over de orgelconcerten, over het van-Leeuwenorgel en over de Lambertikerk.


Lambertikerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant