AlzheimerFluisteren. Beeld: PR

AlzheimerFluisteren. Beeld: PR

Alzheimer Trefpunt Doetinchem behandelt thema: ‘Meebewegen met de mens met dementie’

Maatschappij

DOETINCHEM - Dinsdagavond 9 april organiseert het Alzheimer Trefpunt Doetinchem haar maandelijkse bijeenkomst. Mensen met dementie, mantelzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij Streeckgenoot aan de Spinbaan 21A in Doetinchem. Deze avond gaan we in op het thema ‘AlzheimerFluisteren, meebewegen met de mens met dementie’.  

AlzheimerFluisteren is de kunst van het meebewegen met de mens met dementie. Omgaan met iemand met dementie vergt aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Als het lukt om open te staan voor dementie, om te improviseren en de verlegenheid los te laten, kan je mee in de nieuwe wereld van de mens met dementie. Als je kan mee bewegen met de mens met dementie in plaats van alles bij het oude te willen laten, ga je mee op reis. Je komt daardoor dichter bij elkaar. Anne-Marth Hogewoning en AlzheimerFluisteraar Liesbeth zijn deze avond onze gastsprekers. 

Alzheimer Trefpunt Doetinchem organiseert maandelijkse bijeenkomsten waarbij de gespreksleider van het Trefpunt met een deskundige een thema bespreekt. De bijeenkomsten worden georganiseerd voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, familie, vrienden en anderen belangstellenden. Je krijgt er informatie over (omgaan met) dementie en antwoord op je vragen. Er is volop ruimte voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Daardoor is het Trefpunt ook een ontmoetingsplek voor gezelligheid en sociaal contact. 

De bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt vindt plaats bij Streeckgenoot aan de Spinbaan 21 A in Doetinchem. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. In verband met de maximum capaciteit van de locatie heeft het de voorkeur dat je je vooraf aanmeldt.  

Aanmelding via het e-mailadres at.doetinchem@alzheimervrijwilligers.nl. Meer weten over Alzheimer Trefpunt Doetinchem? Bekijk dan deze website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant