Leerlingen van groep 8 uit Zelhem en Halle tijdens een eerder bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Foto: Hans de Vries
Leerlingen van groep 8 uit Zelhem en Halle tijdens een eerder bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Foto: Hans de Vries

Scholenproject Zelhem Westerbork Toen & Nu verder als zelfstandige stichting

Maatschappij

ZELHEM/HALLE – Al meer dan tien jaar vindt in het voorjaar in Zelhem en Halle het scholenproject Zelhem Westerbork Toen & Nu plaats. Het project is tot stand gekomen op initiatief van Amnesty International Werkgroep Zelhem - Halle, in samenwerking met de deelnemende basisscholen, maar is nu ondergebracht in een zelfstandige stichting, Stichting Zelhem Westerbork Toen & Nu.

Eind maart start het scholenproject voor de leerlingen van groep 8 van basisscholen in Zelhem en Halle. Een bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork op 10 april vormt een van de onderdelen. Als voorbereiding daarop wordt tijdens lessen op school aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog en aan de thema’s mensenrechten en discriminatie. De stichting vindt het belangrijk jongeren bewust te maken van deze onderwerpen. Ook vandaag zijn oorlog en geweld weer dichtbij en volop in het nieuws, en schendingen van mensenrechten aan de orde van de dag.
Het is belangrijk om de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog niet te vergeten. Sindsdien zijn er belangrijke internationale afspraken tot stand gekomen, zoals het vaststellen van mensen- en kinderrechten. Ieder mens heeft het recht om hier aanspraak op te maken, maar ook de plicht een ander deze rechten te gunnen. Dit alles heeft te maken met oorlog, vrijheid, herdenken, tolerantie en omgang met elkaar.

Donaties
De Stichting Zelhem Westerbork Toen & Nu is, wat betreft de bekostiging van het project, afhankelijk van donaties en giften. Zij heeft een aantal vaste donateurs, maar nieuwe zijn van harte welkom, evenals incidentele gevers. Helpen kan door via ‘Scoor voor je club’ te kiezen voor de Stichting Zelhem Westerbork Toen & Nu. Meer informatie is te vinden op de website.


zelhem-westerbork.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant