Zonnebloemafdeling Zelhem-Halle maakte een herfstuitstapje. Foto: Joop Groot Roessink

Zonnebloemafdeling Zelhem-Halle maakte een herfstuitstapje. Foto: Joop Groot Roessink

Zonnebloem Zelhem-Halle maakt herfsttocht

Maatschappij

ZELHEM/HALLE - Op 2 en 4 november heeft de Zonnebloemafdeling Zelhem-Halle een bijzonder uitstapje gemaakt. Deelnemers en begeleidende vrijwilligers verzamelden zich op de parkeerplaats achter De Brink om van daaruit met een rolstoelbus en enkele auto’s een tocht door de omgeving te maken. De route voerde via landelijke wegen door de omgeving van Zelhem, Veldhoek, Vorden, Ruurlo en Barchem naar Zwiep.

De deelnemers konden onderweg genieten van de fraaie herfstkleuren. De zon scheen en dat maakte de herfstkleuren nog intenser. Bij Restaurant en Spelerij de Witte Wieven in Zwiep konden de deelnemers genieten van een heerlijke pannenkoek en een drankje. Via Lochem, Wildenborch, Vorden en Hengelo kwamen zij halverwege de middag weer terug in Zelhem.
Uit de reacties van de deelnemers hebben de Zonnebloemvrijwilligers opgemaakt dat de gasten erg genoten hebben van de tocht door het fraaie herfstlandschap en van de gezelligheid met elkaar. Kortom, de deelnemers hebben enorm genoten deze dag. Dat maakt het zonnebloemwerk de moeite waard. Daar doen zij het voor!

Nieuwe vrijwilliger
Om activiteiten en bezoekwerk te kunnen organiseren en uit te voeren zijn veel vrijwilligers nodig. De laatste jaren stijgt het aantal deelnemers gestaag. Ontwikkelingen in de samenleving zorgen ervoor dat mensen met een lichamelijke beperking langer zelfstandig blijven wonen en meer zelf moeten regelen. Dit kan leiden tot een groter sociaal isolement. Daardoor ontstaat er een situatie dat het soms moeilijk is een nieuwe deelnemer te koppelen aan een vrijwilliger. Daarom is de Zonnebloem altijd op zoek naar nieuwe mensen die een steentje willen bijdragen aan het mooie werk dat zij doet voor een groeiende groep mensen in de samenleving. Dat kan dus heel dichtbij. Het meedoen aan activiteiten en bezoekwerk is maatwerk. Er wordt goed geluisterd naar wat de vrijwilliger aangeeft te kunnen betekenen voor de Zonnebloem, zodat er ook ruimte is voor vrijwilligers die beperkt in tijd zijn door werk of thuissituatie.


zonnebloem.nl/zelhem

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant