De oudere dame is blij met het bezoek. Foto: PR
De oudere dame is blij met het bezoek. Foto: PR

Kerstengelen brengen licht tijdens adventstijd

BRONCKHORST - Circa vijftien Kerstengelen zijn tijdens de afgelopen adventstijd door Bronckhorst ‘gevlogen’ om mensen die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken in deze donkere dagen te verrassen. Alle Kerstengelen hebben drie à vier keer een bezoek gebracht, een kaartje gestuurd, iets lekker gebakken of op een andere manier aandacht gegeven aan iemand die door hun begeleider of hulpverlener is aangemeld.

Via een thuiszorgorganisatie werd een mevrouw aangemeld die bijna nooit buiten de deur komt en geen contacten heeft. De zorg is vaak de enige voor wie zij open doet. Haar Kerstengel moest dus wel even moeite doen om de zelfgebakken koeken bij haar te brengen. Uiteindelijk deed mevrouw toch open en nam de lekkernijen in ontvangst, totaal verbaasd dat mensen dit zomaar voor haar deden.  

De Kerstengelen zijn door Present Bronckhorst verbonden aan de ontvangers. Ze zijn gekoppeld aan alleenstaande ouders, eenzame ouderen, iemand die een dierbare heeft verloren of andere mensen die wel wat licht kunnen gebruiken in deze maand. Present heeft alle Kerstengelen opgeroepen om ook na de adventstijd om te zien naar de mensen waaraan ze zijn gekoppeld, want ook de nieuwe lockdown valt veel mensen zwaar. 

Wil jij ook graag wat licht brengen in Bronckhorst? Kijk dan of er misschien iemand in jouw omgeving wat extra aandacht kan gebruiken en verras hem of haar met een kaartje, nodig iemand uit om samen te wandelen of bak iets lekkers voor een ander. Iedereen kan extra warmte verspreiden tijdens deze lockdown met een klein gebaar. Wil je meer informatie over Present, kijk dan op de site.


presentbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden