Struikroven in Drempt. Foto: PR
Struikroven in Drempt. Foto: PR

Op struikroofpad in sloopgebied

VOOR-DREMPT - Op zaterdag 23 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur met om 12.30 uur een pauze, gaan bewoners uit Drempt ‘op roverspad’ om planten en struiken die rondom het sloopgebied aan de Waardeel staan te redden. Dit doen zij samen met woningcorporatie Sité en Stichting Struikroven. Verzamelplek is op het grasveld bij de Waardeel.

Planten en struiken die nu nog rond de te slopen huizen staan, worden uitgegraven en krijgen een tweede leven in de tuin van buurtbewoners of in het openbaar groen verderop in de wijk. Dat is winst voor iedereen, want ieder jaar gaan er voetbalvelden aan bestaand groen verloren bij sloop, nieuwbouw of de renovatie van woningen. In totaal gaat Sité op drie plekken in Drempt seniorenwoningen vervangen door 37 energiezuinige levensloopgeschikte woningen. Het doel van struikroven is om met elkaar zoveel mogelijk groen uit de tuinen te redden. Deze tuinen moeten binnenkort plaatsmaken voor de sloop- en bouwwerkzaamheden.

Wethouder Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst en Els Birkenhäger, directeur-bestuurder van Sité zijn uitgenodigd om een handje te helpen bij de actie. Aanmelden kan via mail.


info@struikroven.nl 

www.struikroven.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden