Beginsituatie. Foto: Tonnie Klein Lebbink

Beginsituatie. Foto: Tonnie Klein Lebbink

Schoolpad en Lettinkpad zijn weer berijdbaar

Algemeen

HALLE - In de omgeving van de Heidenhoekse Vloed liggen het Schoolpad en het Lettinkpad, twee populaire fietspaden waar veel gebruik van wordt gemaakt. De paden waren de laatste tijd flink dichtgegroeid maar zijn sinds kort weer uitstekend te fietsen.

Het Schoolpad en het Lettinkpad zijn aangelegd op initiatief van stichting de Boelekeerl en worden op vrijwillige basis door deze stichting onderhouden. Door overmatige grasgroei waren de paden op veel stukken gereduceerd tot een smal paadje. Omdat de stichting zelf niet over geschikt gereedschap beschikt om dit te verwijderen is de firma Schoneveld uit Laren ingehuurd. Die bracht met een bobcat voorzien van een schaaf zijn de paden weer op een acceptabele breedte waardoor de vele fietsers weer ongestoord kunnen fietsen en genieten van de prachtige omgeving.
In een dergelijke kostenpost was niet voorzien. Er moest dan ook een aanslag op de reserves worden gedaan. Om dit soort onvoorzien uitgaven te kunnen maken doet de Boelekeerl onder meer mee aan de Rabo clubsupport actie. U kunt ons steunen door op ons te stemmen. Vanzelfsprekend is een rechtstreekse donatie ook welkom, neem dan contact op via info@boelekeerlspad.nl.

Het eindresultaat: een lekker breed pad. Foto: Tonnie Klein Lebbink
De Bobcat aan het werk. Foto: Tonnie Klein Lebbink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant