<p>Dirigent Sander Waamelink en Henk Wesselink verheugen zich op het concert. Foto: Fréderique van den Berg</p>

Dirigent Sander Waamelink en Henk Wesselink verheugen zich op het concert. Foto: Fréderique van den Berg

Eerste concert Harmonie Prinses Juliana in twee jaar

ZELHEM - Voor het eerst sinds het najaarsconcert van 2019 mogen de muzikanten van Christelijke Harmonievereniging Prinses Juliana weer optreden. Van zenuwen is niks te merken, van blijdschap en enthousiasme des te meer. “We zijn ontzettend blij dat we eindelijk weer voor publiek mogen spelen”, zegt vicevoorzitter Henk Wesselink. “De enige spanning die we voelen vandaag is of het droog blijft of niet.”

Door Mirjam Rensink

Het concert wordt opgeluisterd door een optreden van Folkloristische dansgroep Wi’j eren ‘t Olde en ook slagwerkgroep Concordia uit Hengelo Gld. is van de partij. De locatie op het erf van museum Smedekinck leent zich goed voor het optreden. Door de grote buitenruimte is het mogelijk om het publiek en de muzikanten op veilige afstand van elkaar neer te zetten.

Harmonie Prinses Juliana levendig ondanks corona

“We hebben sinds december vorig jaar niet meer kunnen repeteren”, vertelt Henk Wesselink. “Gelukkig is niemand van de muzikanten gestopt en zagen we elkaar allemaal weer toen we in juni begonnen met repeteren. We hebben deze zomer maar een korte vakantie gehouden van drie weken zodat we vandaag goed geoefend kunnen optreden.” Wesselink hoorde van de leden dat ze het ontzettend jammer vonden dat ze al bijna twee jaar niet hebben kunnen optreden en dat ze een half jaar niet hebben kunnen repeteren. “Maar ja je kunt er niks aan doen”, zegt Wesselink schouderophalend. “Gelukkig mag het vandaag weer. Als muzikant is dit het mooiste dat er is, met elkaar muziek maken voor een publiek.”

Ook de muzieklessen zijn inmiddels weer begonnen bij Harmonievereniging Prinses Juliana. ‘’Daar zijn gelukkig geen restricties meer voor. Als we met elkaar repeteren dan zitten we allemaal nog wel op anderhalve meter afstand en dat is gelukkig goed te doen in onze oefenruimte.”
Wesselink hoopt dat nu alles weer langzamerhand normaler wordt, mensen zich ook weer durven aan te melden om te komen spelen bij de harmonie. “We hopen dat mensen die vroeger muziek hebben gemaakt maar daar mee zijn gestopt vanwege werk, studie of verhuizing ons weer weten te vinden. We zijn een laagdrempelige vereniging waar plezier in muziek maken voorop staat. Het is heerlijk om met elkaar muziek te maken, om samen toe te werken naar een optreden. Dat gevoel dat je tussen andere muzikanten zit en samen iets moois ten gehore brengt is onbeschrijflijk.”
Mensen die ooit een instrument bespeeld hebben en weer zin hebben om in een groep te spelen kunnen direct, of na een paar lessen, meedoen met de repetities van het concert. “Bij ons is het ook geen probleem dat mensen een keer de maandagavond repetitie overslaan. We merken dat er veel mensen zijn die af en toe avonddiensten draaien, daar doen we nooit moeilijk over.”

Zaterdag tijdens het optreden bij Smedekinck traden ook de dansers van Wi’j eren t Olde op. Die samenwerking bevalt goed en beide verenigingen hopen dit in de toekomst ook nog vaker te gaan doen. “In 2019 tijdens ons honderdtienjarig bestaan traden wij op in het centrum. De boerendansers traden ’s ochtends op en wij ’s middags. We liepen elkaar nog net niet voor de voeten”, lacht Wesselink. “Toen ontstond het idee om niet na elkaar maar samen te gaan optreden. En vandaag hebben we gezien dat het een mooie combinatie was dus dat gaat vast nog eens gebeuren.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden