Inschrijving geopend voor virtuele BAX 5x5 estafetteloop

DOETINCHEM - De BAX 5x5 estafetteloop van de Doetinchemse atletiekvereniging Argo zal voor het tweede achtereenvolgende jaar virtueel zijn. De inschrijving voor deze wedstrijd voor beginnende en gevorderde hardlopers is inmiddels geopend.

Vanwege de coronasituatie is de fysieke estafetteloop op en rondom de atletiekbaan van Argo opnieuw niet mogelijk. Daarom gaat iedereen op 8 en 9 mei individueel lopen. Zij kunnen zich aanmelden in teams van vijf, maar lopen apart hun 5 kilometer, waar en wanneer ze willen. Volledig coronaproof dus.
De captain moet zijn team voor 1 mei aanmelden via de website van Argo. Als alle teamleden hun afstand hebben gelopen sturen ze hun bewijs voor de gelopen afstand en tijd door aan hun captain, die ze vervolgens via een link in een nog te ontvangen mail kan uploaden naar Argo. De organisatie maakt hiervan een teamklassement in de categorieën: dames, heren en mixed.
De organisatie verwacht veel belangstelling vanuit de hele regio, vooral ook van mensen die juist vanwege corona zijn begonnen met hardlopen en wellicht zelfs via bedrijven die hun personeel willen stimuleren een gezondere levensstijl aan te nemen. Op die manier hebben twee bedrijven al diverse teams ingeschreven en één van deze bedrijven met internationale vestigingen maakt er zelfs een intern evenement van. Een mooie manier om sportief gezamenlijk een prestatie neer te zetten, waarbij voor vele teams meedoen op zich al winst is.


www.argoatletiek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden