Circulair IT-hardware populairder dan ooit
Foto: PR

Circulair IT-hardware populairder dan ooit

Doordat we het afgelopen jaar veel thuis hebben gewerkt en ook nu weer zijn aangewezen op ons eigen thuis kantoortje, is de populariteit van de circulaire IT enorm gestegen. Bij FlexIT werkte ze al voor de uitbraak van het virus aan een betere footprint voor de toekomst. Maar ze zijn erg blij om te zien dat deze trend nu in opmars is. Omdat veel werknemers thuiswerken, zijn nu ook veel andere bedrijven om. Een laptop huren en tablet huren zorgt ervoor dat IT een tweede leven krijgt. Wat voordelen heeft voor de portemonnee van een bedrijf, maar ook zeker bijdraagt aan duurzaam ondernemen. 

Werk samen aan een beter toekomst 

Iedereen binnen FlexIT werkt aan een betere toekomst. Door alle werknemers van het bedrijf mee te laten denken en online webinars te organiseren, worden de werknemers gestimuleerd om een duurzame keuze te maken. Door de uitbraak van COVID-19 is ook het bedrijfsleven steeds meer overtuigd van circulaire IT apparatuur. Nu de overheid weer van ons verlangt thuis te werken, wordt er ook nu weer gekozen voor circulaire IT producten. 

Niet meer terug naar de oude situatie

Naast het aanschaffen van refurbished apparatuur is ook IT verhuur steeds populairder. Hiervoor wordt veel gekozen door bedrijven die niet willen of kunnen investeren in een vaste (thuis)werkplek voor hun werknemers. Voor COVID-19 werd dit principe veel gebruikt door evenementenorganisaties. Maar waar het huren van laptops en tablets voor hun even stilligt, wordt toch de gehele voorraad verhuurd aan bedrijven waarbij de werknemers thuiswerken. Toen regeringen in Europa de quarantaine afkondigden, was iedereen massaal op zoek naar IT apparatuur voor thuis. En ook nu, tijdens de tweede lockdown, stijgt de vraag naar IT huur.

De overheid en circulair IT

Dat we in de toekomst veel thuis blijven werken staat vast. Toch wil niet ieder bedrijf afhankelijk zijn van de maatregelen. De overheid kan hierin een grote rol gaan spelen, door thuiswerken te stimuleren. Niet alleen nu is dat een goede situatie, ook in de toekomst brengt thuiswerken vele voordelen met zich mee. Zo zorgt het bijvoorbeeld voor minder verkeer op de weg en minder drukte in treinen. 

Heb jij met jouw bedrijf wel eens gedacht aan wat je kunt doen om duurzamer te ondernemen? 

Dit artikel wordt u aangeboden door Flexitrent. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden