Het Verloren Verhaal van Gelderland, nieuwe escape route bij Museum Smedekinck
Het Verloren Verhaal van Gelderland, nieuwe escape route bij Museum Smedekinck (pr)

Spannende escape route bij Museum Smedekinck

ZELHEM - Liefhebbers van raadsels en het speuren naar verborgen aanwijzingen moeten echt naar Museum Smedekinck. Het Zelhemse museum biedt sinds kort een spannende escape route voor jong en oud aan onder de titel 'Het Verloren Verhaal van Gelderland'. Het spel kan worden gespeeld door teams van twee tot vijf personen vanaf acht jaar. Minimaal één volwassene per team is wenselijk, want door de krachten van volwassenen en kinderen te bundelen is de kans op succes het grootst.

De escape route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Spelenderwijs gaan de deelnemers aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum. Door het kraken van codes en het oplossen van puzzels maar ook door het zoeken van topstukken wordt de museumcollectie gered en wordt voorkomen dat 'Het Verhaal van Gelderland verloren gaat. Een smartphone voor het lezen van QR-codes is onontbeerlijk bij het spelen van dit spel, dat ongeveer twee uur duurt.
Deelname kost 10 euro per team, bovenop de reguliere entreeprijzen (4,50 euro p.p., kinderen t/m 12 jaar gratis). Het spel kan worden gespeeld tijdens de openingstijden van het museum. Er kan tot uiterlijk 14.30 uur worden gestart. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tijdens de openingstijden via tel. 0314-620664.

Project
'Het Verloren Verhaal van Gelderland' is onderdeel van het project 'Verhaal van Gelderland' dat mogelijk is gemaakt door de provincie. Museum Kasteel Wijchen, Museum Elburg, Kasteel Huis Bergh, Kasteel Doorwerth en het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg hebben een soortgelijke escape route.
Museum Smedekinck is te vinden aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem en op facebook onder museumsmedekinck. Tot en met oktober is het museum geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Groepen vanaf vijftien personen kunnen er op afspraak ook buiten de openingstijden naartoe.


verhaalvangelderland.nl
www.museumsmedekinck.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden