Bouke Hollak laat de nieuwe karretjes reiniger zien. Foto gemaakt door Annabel van den Berg
Bouke Hollak laat de nieuwe karretjes reiniger zien. Foto gemaakt door Annabel van den Berg
VIDEO

Automatische karretjesreiniger bij Jumbo Hollak

ZELHEM - De Jumbo heeft sinds kort een automatische reiniger voor de winkelkarretjes. Voorheen werden de karretjes schoongemaakt door medewerkers, nu kunnen de klanten ze zelf schoonmaken door ze onder een reinigingsmachine te schuiven.

Door Annabel van den Berg

In veel supermarkten moesten de klanten de winkelkarretjes al zelf desinfecteren door gebruik te maken van een papieren rol en een spray. Bij de Jumbo werd dit nog steeds gedaan door medewerkers. Nu kunnen klanten dit zelf doen door gebruik te maken van een machine. Het gebruik ervan is heel simpel maar de hele week zullen er nog medewerkers bij staan om uitleg te geven. Bouke Hollak van Jumbo Hollak in Zelhem, geeft een demonstratie. “Je plaatst het winkelkarretje onder de machine, waarbij het belangrijk is dat je hem goed aandrukt. Er wordt dan een desinfectie op gesprayd. Daarna kun je je handen schoonmaken door deze in het apparaat er naast te steken.

We hebben al veel positieve reacties gekregen op het nieuwe systeem. Het is een makkelijker en leukere manier om de karretjes te desinfecteren dan het gebruik van de papieren rol en spray die de meeste supermarkten gebruiken. Ook is dit een goede langetermijnoplossing, het apparaat kan nog jaren mee. “Mensen zijn door het coronavirus extra bezig met hygiëne. Als er geen maatregelen meer zijn zullen ze het toch fijn vinden dat er nog steeds de mogelijkheid is om de winkelkarretjes te reinigen.”, vertelt Bouke Hollak.

Hoewel de coronamaatregelen in de Jumbo gedeeltelijk zijn versoepeld, is de regel dat een karretje verplicht is nog steeds van kracht. “Dit is belangrijk om de anderhalve meter te waarborgen. Wel mag je nu één karretje per gezin gebruiken in plaats van één karretje per persoon. Er staan geen medewerkers meer buiten om te controleren of iedereen zich aan deze regel houdt.”

Er wordt van klanten verwacht dat ze zich aan deze regel houden als stukje eigen verantwoordelijkheid. Binnen in de winkel zullen medewerkers er wel op letten dat iedereen zich aan de maatregelen houdt zodat iedereen veilig kan blijven winkelen bij de Jumbo.

Op de Facebookpagina 'Jumbo Hollak Zelhem' wordt in een filmpje de werking van het apparaat uitgelegd, zie hieronder.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden