Pim Jansen, eigenaar/directeur van All-Inn Verspreidingen. Foto: Alize Hillebrink
Pim Jansen, eigenaar/directeur van All-Inn Verspreidingen. Foto: Alize Hillebrink ( )

'Wij verspreiden bijna twee miljoen kranten per week'

ZELHEM/HUMMELO - Wekelijks ligt hij bij ruim 8000 huishoudens in en om Zelhem en Hummelo in de brievenbus: Contact Bronckhorst Zuid. De krant van Achterhoek Nieuws wordt sinds mei dit jaar verspreid door All-Inn Verspreidingen uit Twello. Wat komt er allemaal kijken voordat de krant bij u op de mat valt?

Door Alize Hillebrink

Een willekeurige doordeweekse ochtend. De deuren van het moderne bedrijfspand van All-Inn Verspreidingen aan de Koppelstraat in Twello staan wagenwijd open: auto's en heftrucks rijden zo naar binnen. Het oogt vooral allemaal heel efficiënt. En dat is precies wat directeur/eigenaar Pim Jansen met zijn bedrijf wil zijn.

Van klantkennis tot moderne distributiesystemen, bij All-Inn Verspreidingen lopen ze graag voorop. Wat ruim dertig jaar geleden begon in een klein schuurtje in de achtertuin groeide uit tot een bedrijf met meer dan vierduizend bezorgers en dertig medewerkers. "We verspreiden door heel Nederland, maar verdiepen ons in de lokale lezers." Opgegroeid in het digitale tijdperk, gelooft hij in de kracht van huis-aan-huisbladen. "Lezers zijn gek op lokaal nieuws. Alles wat je niet op Nu.nl kunt lezen vinden wij interessant! We verspreiden 1,8 miljoen huis-aan-huis-kranten per week."

Twintigduizend kranten
Bij een kop koffie in zijn kantoor legt eigenaar-directeur uit wat er allemaal bij komt kijken voordat de krant bij de lezer op de mat valt. "Op dinsdagochtend rijdt de vrachtwagen met de kranten van Achterhoek Nieuws hier binnen. Vervolgens vindt de verdeling plaats en gaan de kranten met pallets en al onze auto's in. Zo'n twintigduizend kranten per bestelbus. Met twintig auto's rijden we langs alle bezorgadressen.

De bezorgers krijgen hun kranten kant en klaar afgeleverd. "Kranten hoeven dus niet bij een afhaalpunt te worden opgehaald”, vertelt Pim. Ook hoeven bezorgers geen folders te vouwen. "Alles wordt geregeld, bezorgers hoeven bij ons alleen te bezorgen." Iedere bezorger krijgt zo'n tweehonderd kranten en een eigen kleurcodering die er voor de deur wordt opgezet. "Hiermee is traceerbaar wie welke krant heeft bezorgd."

Contact Bronckhorst Zuid met 8.500 exemplaren, wordt verspreid door ruim vijftig bezorgers. “Daarnaast verspreiden we voor Achterhoek Nieuws Contact Bronckhorst Midden, met een oplage van 7.100 exemplaren, Contact Bronckhorst Noord met 4.900 exemplaren, Contact Zutphen-Warnsveld met 22.000 exemplaren en de Berkelbode met 16.700 exemplaren."

Laatste schakel
Bezorgers zijn de laatste schakel in het proces van het maken van de krant tot het moment dat deze bij de lezer op de mat valt. "Wij proberen alles zoveel mogelijk te automatiseren, maar de laatste schakel, de overdracht aan het huisadres is puur handwerk. Bezorgers zijn onmisbaar." Het systeem is zo opgezet dat een bezorger in principe binnen een uur klaar moet zijn met de bezorging van zijn kranten. "Dan blijft het bezorgen leuk." De minimumleeftijd voor het bezorgen is 13 jaar. "Onze oudste bezorger is 93," zegt Pim trots. Contact Bronckhorst Zuid moet uiterlijk woensdagavond om 21.00 uur bezorgd zijn.

Ludieke winacties voor bezorgers
Goed personeel vinden ze bij All-inn Verspreidingen heel belangrijk. Daarom worden voor bezorgers regelmatig ludieke winacties georganiseerd. Van PlayStations tot Ipads, parachutespringen en boseboxen tot dubbele salarissen. "We hebben zelfs weleens iemand een jaar lang gratis ijs gegeven."

Wil je ook bezorger worden? Kijk dan op www.allinnbezorger.nl of stuur een mailtje naar: bezorgers@verspreidingen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden