Tineke Roorda geëerd met hoge Lionsclub-onderscheiding

Tineke Roorda is trots op haar Melvin Jones Fellowship Award. Foto: Rob Schuurman
Tineke Roorda is trots op haar Melvin Jones Fellowship Award. Foto: Rob Schuurman

Tineke Roorda geëerd met hoge Lionsclub-onderscheiding

Melvin Jones Fellowship Award

Door Liesbeth Spaansen

STEENDEREN/BRONCKHORST – Ze is al vanaf de start in 2008 zeer actief lid van de Lionsclub in Bronckhorst en bekleedde in die jaren verschillende functies. Tineke Roorda uit Steenderen ontving dinsdag 21 april na voorgedragen te zijn bij het kabinet van het Lionsdistrict 110BZ mooie woorden en een onderscheiding van de districtsgouverneur Jeannette Peters: de Melvin Jones Fellowship Award.

De Melvin Jones Fellowship Award is bedoeld voor Lionsleden die zich langdurig en op bijzondere wijze hebben ingezet voor de organisatie en met name een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de doelstelling 'we serve'. "Tineke is er een. Zij heeft een Lionshart, is een Lion pur sang", stelt de districtspenningmeester Herman Garretsen uit Drempt beslist.
"Zij is in dienst van de samenleving, een vooruitstrevend persoon voor de Lionsclub Bronckhorst maar ook landelijk. Zij heeft deze onderscheiding meer dan verdiend."

Jeannette Peters en Tineke Roorda kennen elkaar al enige jaren. "Tineke was onder andere de drijvende kracht bij de Peace Poster Contest (Vredesposterwedstrijd), zowel in het district als landelijk. Zij vroeg daar altijd aandacht voor. Zij had zitting in het districtsbestuur en was zonevoorzitter", aldus de districtsgouverneur.
"Zij was ook president van de Lionsclub Bronckhorst, de club die zij in 2008 samen met Henk van der Wende en Xandra Veltman oprichtte. Veel mensen waren enthousiast over de inzet van Tineke en vandaar haar voordracht voor het Fellowship."

De echtgenoot van Tineke, Sjoerd Roorda zette zich jarenlang in bij de Lionsclub Zutphen. "Hij kreeg daarvoor ook een Melvin Jones Fellowship Award", vertelt Xandra, dit jaar president van Lionsclub Bronckhorst. "Het is zeldzaam dat echtgenoten beide deze onderscheiding ontvangen."

Jeannette maakte een afspraak met Tineke om langs te komen en even bij te praten. "Maar we kwamen met een kleine delegatie van het bestuur van Lionsdistrict 110BZ. Het was mooi weer en we zaten in de tuin, waar we Tineke een plaquette en een speld overhandigden. Sjoerd mocht het kleinood bij haar opspelden, want we moesten vanwege corona immers anderhalve meter afstand houden", legt Jeannette uit. Hij was vooraf ingelicht daarover. Hun zoon had voor champagne gezorgd.

Ook Sjoerd

Roorda kreeg

een Melvin

Jones

Fellowship

Award

"Het was voor Tineke een grote verrassing, ze was helemaal beduusd", lacht Jeannette Peters. "Dat was heel leuk. Natuurlijk zei ze dat ze het daar niet voor deed. Met een onderscheiding laten wel onze leden merken dat we waarderen wat ze doen. Dat was voor Tineke het allerbelangrijkst."


bronckhorst.lions.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden