Werk van Toon Oomen. Foto: PR
Werk van Toon Oomen. Foto: PR

Verrassend veelzijdig

ZELHEM – Van 25 januari t/m 21 maart zijn schilderijen in olieverf, inktschetsen en oliepasteltekeningen van Toon Oomen en werken in glas en brons van Edith Stoel te zien in de Galerie Bibliotheek te Zelhem. De opening is 25 januari, aanvang 17.00 uur.

Toon Oomen is een schilder, wars van theorieën en filosofieën over kunst. Schilderen is voor hem het meest wezenlijke, het aanbrengen van verf op een ondergrond. Daarbij is niet het onderwerp of statement van de schilder belangrijk, maar het is de wijze van schilderen die het artistieke niveau bepaalt.

Naast de schilderijen uit olieverf op papier zijn twee andere technieken van Toon te zien. Snelle schetsen met rietpen en inkt en werken gemaakt met oliepastelkrijt.
Objecten van Edith Stoel bestaan uit een combinatie van glas, brons en steen. Elk heeft zijn eigen uitdrukkingsvorm waar zij een spel mee speelt en een evenwicht in zoekt door gebruik te maken van transparantie, massiviteit en het 'gedragen' worden. Edith zoekt naar een uitdrukking van deze gevoelsbelevenissen en het gebruik van de verschillende materialen.

De kunstenaars zullen aanwezig zijn, iedereen is van harte uitgenodigd.

Meer berichten