De gediplomeerde imkers met hun bijenteeltleraar Ben Som de Cerff. Foto: Raymond Bouwman
De gediplomeerde imkers met hun bijenteeltleraar Ben Som de Cerff. Foto: Raymond Bouwman

Bronckhorster imkers vieren inwinteravond

BRONCKHORST - De imkerverenigingen van Steenderen, Vorden en Hengelo kwamen vrijdagavond 25 oktober in de Veldhoekse feestzaal bij elkaar voor hun Bronckhorster inwinteravond. Er werd lekker gegeten met een drankje erbij en natuurlijk werd het afgelopen seizoen nog eens besproken.

Hoogtepunt van de avond was de diploma-uitreiking aan de deelnemers van de beginnerscursus bijenhouden. Alle veertien cursisten zijn geslaagd en kregen uit handen van bijenteeltleraar Ben Som de Cerff hun diploma uitgereikt.

In de herfst zijn de bijenvolken door de imkers voorzien van voldoende wintervoeding, zodat ze de winter zonder problemen kunnen overleven. In imkerstermen zijn de bijen dan ingewinterd. Voor veel bijenverenigingen is deze periode een geschikt moment om een stamppottenbuffet te organiseren voor hun leden. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat zo'n bijeenkomst een 'inwinteravond' wordt genoemd.

Bijenteeltleraar Ben Som de Cerff reikte de diploma's uit en sprak lovende woorden over het enthousiasme waarmee de cursisten zich de leerstof eigen hadden gemaakt. Inmiddels beschikken alle gediplomeerden over hun eigen volkje en zullen het komende jaar op eigen houtje gaan imkeren. Mochten ze dat eerste jaar tegen problemen oplopen, dan is er nog geen man overboord, want de nieuwe imkers hebben allemaal een ervaren mentor waar ze op terug kunnen vallen.

Mensen die ook interesse hebben om een cursus bijenhouden te volgen, moeten nog even geduld hebben, want de cursussen voor 2019-2020 zijn allemaal volgeboekt. Aanmelders voor de cursus 2020-2021 kunnen een mail sturen naar vooruitgang1921@gmail.com, zij komen op de wachtlijst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden