Vorig jaar maakten vier tv-stations opnamen van van de Ronde van de Achterhoek. Foto: sportfoto.nl / Dick Soepenberg
Vorig jaar maakten vier tv-stations opnamen van van de Ronde van de Achterhoek. Foto: sportfoto.nl / Dick Soepenberg

Ronde van de Achterhoek 2019 start in Doetinchem

ACHTERHOEK - Het Centrummanagement Binnenstad Doetinchem en de gemeente Doetinchem hebben spontaan en enthousiast positief gereageerd op het verzoek van het bestuur van de Ronde van de Achterhoek om de start van de Ronde van de Achterhoek 2019 te laten plaatsvinden in de binnenstad van Doetinchem. Op zondag 18 augustus staan daar 150 renners aan de start, de beste Nederlandse wielrenners als semiprof of topamateur, verdeeld over 25 ploegen.

De Ronde van de Achterhoek had de start in 2017 in Aalten en in 2018 in Groenlo, daarmee tegemoet komend aan de wens van Achterhoek in Beweging (namens de acht Achterhoekse gemeentes) om de start en de finish te rouleren door de gehele Achterhoek.

Het voorlopige programma van de start is 10.00 uur komst van de wielerploegen naar Doetinchem, 11.30-12.30 uur presentatie van de ploegen, 13.00 uur de officiële start op het Simonsplein, en om 14.00 uur doorkomst na een uur wedstrijd. De renners koersen door alle gemeentes van de Achterhoek op weg naar de finish welke van 16.30-17.30 uur plaatsvindt in Terborg, in het kader van 600 jaar stad. Daar worden vijf lokale rondes gereden via Silvolde, Ulft, Etten naar Terborg.

Binnen de karavaan bevinden zich ook 80 motorrijders, zowel politie als speciale groepen, die tijdens de koers de wegafzettingen regelen, samen met bijna 100 vaste verkeersregelaars. Uiteraard zijn er ook ploegleiderswagens, jurywagens en diverse materiaalwagens in de koers.

Voor de totale route van 190 kilometer is ook veel media belangstelling. In 2018 waren vier tv-stations voor opnames aanwezig. Ook dit jaar verzorgt hoofdsponsor Achterhoek Nieuws een speciaal katern in alle Achterhoekse edities, met een bereik van 155.300 huishoudens.

Meer berichten