De Randstad-medewerkers helpen iedereen graag aan een baan. Foto: PR
De Randstad-medewerkers helpen iedereen graag aan een baan. Foto: PR

'Banen genoeg, maar waar haal je werknemers vandaan?'

ACHTERHOEK - Steeds meer werkgevers ervaren belemmeringen in hun bedrijfsactiviteiten door het ontbreken van voldoende geschikt personeel. Het aantal vacatures in de techniek, transport, bouw en zorg neemt toe en ook opleidingseisen en gevraagd niveau stijgen. Tegelijk zijn nog veel mensen op zoek naar een (andere) baan. Om beter te kunnen voorzien in de vraag naar steeds schaarser wordende profielen is het opleiden van kandidaten belangrijker dan ooit.

Met de Vakschool probeert Randstad die kloof te overbruggen. De Vakschool biedt verschillende erkende werk- en leertrajecten in de techniek, logistiek, transport, bouw en zorg, die allemaal een baangarantie bieden. Randstad leidt jaarlijks ruim 25.000 flexwerkers op. Naast vakopleidingen zijn dit ook vaak trainingen. Randstad wil nóg meer kandidaten helpen in het vinden van een duurzame baan.

"We hebben een nieuw systeem dat talenten naar boven haalt: niet alleen op basis van werk en opleiding, maar we kijken ook veel breder", vertelt Stephanie Krabbenborg van Randstad. "Vaak zien we mensen die bijvoorbeeld graag de techniek in willen, maar wat opleiding betreft niet meteen matchen. Omdat onze intercedenten veel vragen stellen over hobby's en interesses zijn wij in staat om die mensen naar boven te halen. Door er een opleiding aan toe te voegen maken wij ze geschikt voor de technische markt."

Randstad Achterhoek helpt mensen graag om verder te groeien door hen in contact te brengen met elf mooie werkgevers uit de regio, tijdens de Meet & Greet op donderdag 15 november van 17.00 tot 20.00 uur in de Randstad-vestiging in Doetinchem. Hier kunnen mensen direct in gesprek met een potentieel nieuwe werkgever. Tevens zijn adviseurs van de Vakschool aanwezig om alles te vertellen over opleidings- en omscholingsmogelijkheden. Vragen kunnen worden gesteld via tel. 06-30718310 of door een afspraak te maken op één van de vestigingen in Aalten, Winterswijk, Lichtenvoorde of Doetinchem.

Meer berichten