Reumafonds haalt 2353,15 euro op in Zelhem

ZELHEM - Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en inwoners van Zelhem voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 19 tot en met 24 maart hebben zij met elkaar in totaal 2353,15 euro opgehaald.

Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.

Meest voorkomende chronische ziekte Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Eén op de negen Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose en daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Hoewel de kenmerken van reuma vaak onzichtbaar zijn, is de impact van de ziekte groot. Tweederde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig in de zoektocht naar betere behandelmethoden. Daar kan de collecte aan bijdragen. Verder geeft het Reumafonds ook voorlichting, ondersteunt ze patiëntenactiviteiten en komt ze op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg. Samen zetten ze zich in voor een beter leven met reuma vandaag.


www.reumafonds.nl

Meer berichten