De Achterhoekse Kearls bij elkaar. Foto: PR
De Achterhoekse Kearls bij elkaar. Foto: PR

Avond met Achterhoekse Kearls

ZELHEM/VELSWIJK - "Het hoeft niet persé woar te weazen, as 't moar mooi gelogen is." De presentatie van het boek 'Achterhoekse Kearls' in 2017 was een avond om nooit te vergeten. Er is veel gelachen om de vele anekdotes en verhalen die deze markante kearls op wisten te dissen, waarbij het er niet om ging of het waar was of alleen mooi gelogen. En iedereen vanuit zijn eigen vakgebied of verleden. 'Olderwets Sprekken' zei iedereen, waarbij er zelfs Hollanders waren die het dialect niet konden verstaan of machtig zijn. Reden om de Kearls en hun verhalen nog eens bij elkaar te brengen. Te mooi om niet ook met anderen te delen. Daarom gaat de avond op herhaling op 24 februari.

De Kearls verzamelen rondom een grote stamtafel en dan "laten we ze los". Met hun verhalen geven de Kearls een mooi inzicht in wat ons Achterhoekers met elkaar verbindt en waarom iedereen zo trots mogen zijn op de Achterhoek. Mannen als Sjoerd Weikamp, Hendrik Haverkamp, Fred Baars, Bennie Roozegaarde en Wim Vriezen kunnen hier smakelijk over vertellen en hebben hun sporen wel verdiend. Dit alles onder leiding van gastheer en Achterhoekse kearl Theo Tankink. Om de avond compleet te maken zal het muzikaal omlijst worden met de Bob Dylan van de Velswijk, Laurens Giesen (and friends) en huisdichter Hans Limbeek die uit eigen werk zal voorlezen.

De avond begint om 20.30 uur en de entree bedraagt 5 euro. Een kaartje in de voorverkoop halen zorgt ervoor in ieder geval naar binnen te kunnen. Dit kan bij Pannenkoekenrestaurant Coen Evers, Keijenborgseweg 27 in Velswijk (Zelhem). Telefonisch reserveren kan ook.


0314-641392

Meer berichten