Prins Erik de Tweede en zijn gevolg krijgen de sleutel van Sneppendorp van burgemeester Marianne Besselink. Foto: Liesbeth Spaansen
Prins Erik de Tweede en zijn gevolg krijgen de sleutel van Sneppendorp van burgemeester Marianne Besselink. Foto: Liesbeth Spaansen

Sleuteloverdracht van Besselink naar Besselink

HENGELO/DREMPT – De regerende Prins van Carnavalsvereniging De Blauwe Snep uit Drempt heeft voor het eerst in vijftig jaar een sleutel van Sneppendorp in ontvangst genomen. Woensdagavond 7 februari kreeg Prins Erik de Tweede deze van burgemeester Marianne Besselink in het bijzijn van zijn hele gevolg.

Door Liesbeth Spaansen

Dit jaar bestaat De Blauwe Snep vijftig jaar. "De jonge garde binnen mijn gevolg had daarom het idee om dit jaar voor Sneppendorp de sleutel te vragen bij de burgemeester", gaf Prins Erik de Tweede aan. "We trokken de stoute schoenen aan om u, burgemeester, daarom een brief te schrijven." De burgemeester was blij verrast dat zij werd uitgenodigd door twee naamgenoten Besselink. De uitnodiging werd aanvaard. De Dremptse hofhouding liet zich per limousine naar het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo vervoeren.

Het werd een prettig onderonsje tussen Prins Erik Besselink, zijn zoon Mark Besselink als adjudant en burgemeester Marianne Besselink. "Toen ik hier burgemeester werd, kreeg ik een brief van een historicus, die vroeg of ik wist waar mijn overgrootvader geboren is. Ik had geen idee, maar het is in Drempt." Hilariteit alom, waarna de neuzen van het gezelschap meteen in dezelfde richting stonden. De geschiedenis van de burgemeester gaat vier generaties terug, haar roots liggen in Drempt, de Achterhoek.

Prins Erik de Tweede kreeg de sleutel, gemaakt door hoefsmid Bertram Larink van burgemeester Marianne Besselink in het bijzijn van adjudant Mark, jeugdprins Pieter en zijn adjudant Vinnie, de hofdames Anouk en Kimberley, voorzitter Johnny Booltink, bestuurslid Jeroen Geurts, president Vincent Witjes en raadslid Peter de Wit.

Vrijdagochtend 9 februari opent de burgemeester het carnavalsfeest in Drempt.

Meer berichten