Kinderen tijdens de sponsorloop. Foto: Ruben Rijken

Kinderen tijdens de sponsorloop. Foto: Ruben Rijken

Sportieve kinderen IKC Succesbos rennen 3870 euro bij elkaar voor Liliane Fonds

Onderwijs

ZELHEM - Vrijdag 12 mei stond IKC Succesbos in het teken van de overhandiging van 3870 euro namens alle kinderen aan dhr. Mutsaers, coördinator voorlichting van het Liliane Fonds voor regio Gelderland.

Drie weken eerder hadden bijna negentig peuters en basisschoolkinderen tijdens de koningsspelen in een sponsorloop heel veel rondjes bij elkaar gerend voor het goede doel. Jelle, Iris en Sen uit unit vier (groep acht) waren de dagen voor de sponsorloop druk bezig geweest met de organisatie van de koningsspelen met dansjes, een gezamenlijk ontbijt en het startschot van de sponsorloop voor het Liliane Fonds om 11 uur in de ochtend. Het schoolplein was toen inmiddels volgestroomd met ouders, opa’s, oma’s en buren om alle kinderen aan te moedigen. Het was indrukwekkend om te zien hoe alle kinderen na het startschot het tempo goed hoog hielden om zoveel mogelijk rondjes op de stempelkaart te verzamelen. Ook de leerkrachten renden mee om links of rechts de rennende kinderen te ondersteunen. Na een half uur rennen en veel vermoeide gezichten zat de sponsorloop erop en was het tijd voor limonade en het bestuderen van de stempelkaarten.  

Vrijwilligers van het Liliane Fonds hadden eerder al gastlessen verzorgd voor alle kinderen om uit te leggen hoe arme kinderen met een handicap leven in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Er zijn helaas niet genoeg kansen voor deze kinderen om zich te ontwikkelen, onderwijs te volgen en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Samen met lokale organisaties in die landen verbetert het Liliane Fonds de levenskwaliteit en toekomstkansen van deze kinderen.
Anja Otten, directeur van IKC Succesbos, is enorm trots op de geweldige inzet van de kinderen en steun van de ouders en vrijwilligers van het Liliane Fonds om 20 tot 25 kinderen met een handicap met deze bijdrage te kunnen ondersteunen.

Kinderen klaar voor de start van de sponsorloop. Foto: Ruben Rijken

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid