Bord vanwege de opening van het Heidehuus geplaatst. Foto: Ab Wisselink
Bord vanwege de opening van het Heidehuus geplaatst. Foto: Ab Wisselink

Voor Halle-Heide is 2022 een bijzonder jaar

Onderwijs

HALLE-HEIDE - De vroegere Heideschool, nu Heidehuus, en het Heidefeest bestaan 100 jaar. Reden voor Belangenvereniging Halle-Heide, het Heidehuus en de Feestcommissie om de koppen bij elkaar te steken en een feestjaar te organiseren.

Een jubileum is niet alleen een moment om achterom te kijken, maar ook om samen na te denken over de toekomst. Waar liggen kansen en wat is er nodig om blijvend iets te betekenen voor Halle-Heide? Na een avond brainstormen zijn er mooie ideeën ontstaan.

De organisatie zoekt fotomateriaal en mooie, spannende verhalen


Op 21 april 1922 werd de Heideschool geopend door ds. Plooij. Op 24 april 2022 wordt dit feestelijk herdacht, als eerste activiteit voor het jubileumjaar. De andere activiteiten zullen plaatsvinden tijdens het jaarlijkse Heidefeest en tijdens de tweede editie van het festival Op ’t Arf in de Hiet.

Op zondag 24 april 2022 is er voor jong en oud een heuse Pubquiz in het Heidehuus. Iedereen kan daar met zijn mobieltje in spelvorm vragen beantwoorden onder andere over de Heideschool en het Heidefeest. Iedereen is deze middag vanaf 14.00 uur welkom, ook als je niet mee wilt of kunt doen aan de Pubquiz.

Verder is er dan de mogelijkheid foto’s en oude materialen te bekijken. Voor de jeugd is er de mogelijkheid zelf op de foto te gaan en zo een nieuwe foto ‘uit vervlogen tijden’ te maken.
Naast de al aanwezige foto’s in het archief van de Heideschool, is de organisatie op zoek naar oud - en niet zo oud - fotomateriaal en zoeken we mooie, spannende verhalen over de Heideschool en het Heidefeest. Daarom het verzoek om foto’s en leuke anekdotes van wat er vroeger gebeurd is, graag voorzien van naam, in te leveren bij Jan Sielias (Bielemansdijk 25a) of Patrick Kuyper (Halle-Heideweg 31a). Het mag ook aangeleverd worden via heideschool100@gmail.com. Misschien wilt u het verhaal wel voordragen of uitbeelden. Dit is mogelijk in september tijdens het festival Op ‘t Arf in de Hiet. Neem dan contact op met Bernard Lucassen, Halle-Heideweg 31, b.m.lucassen@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant