Hans Nieuwenhuisen, bestuurslid van Stichting Vrienden van Hyndendael, overhandigt de sleutels van de duofiets aan Nel Visscher van Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel. Foto: Ceciel Bremer
Hans Nieuwenhuisen, bestuurslid van Stichting Vrienden van Hyndendael, overhandigt de sleutels van de duofiets aan Nel Visscher van Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel. Foto: Ceciel Bremer

Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel ontvangt duofiets cadeau

Maatschappij

HOOG-KEPPEL – Een knalrode elektrische duofiets. Dat was het cadeau dat Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel afgelopen week ontving van Stichting Vrienden van Hyndendael. Iedere inwoner van Drempt, Hummelo en Keppel kan vanaf nu de duofiets tegen een kleine bijdrage lenen. “Voor een fietstochtje naar een terrasje bijvoorbeeld nu het voorjaar aanbreekt”, stelt voorzitter Nel Visscher voor.

Door Ceciel Bremer

“Waar is dit hendeltje voor?”, vraagt een bestuurslid van Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel aan Hans Nieuwenhuisen. De Hummeloër is bestuurslid van Stichting Vrienden van Hyndendael en heeft deze ochtend de duofiets van Hummelo naar Hoog-Keppel gebracht. “Dat is de handrem. Zonder handrem kun je niets met de fiets”, luidt zijn antwoord. Nieuwenhuisen geeft de aanwezigen uitleg over het gebruik van de fiets. Een beknopte handleiding ligt ook in de bagagemand achterop de fiets. “Het is fijn als meerdere bestuursleden weten hoe de fiets werkt, dan kunnen we het helder uitleggen aan vrijwilligers die meefietsen”, concludeert voorzitter Nel Visscher van Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Drempt.

Stichting Vrienden van Hyndendael, dat activiteiten van zorgcentrum Hyndendael in Hummelo ondersteunt, is dit voorjaar opgeheven door de ontvangst van een vorstelijk legaat. Het bestuur heeft van de laatste middelen een nieuwe duofiets gekocht en aan Hyndendael geschonken. De oude duofiets is opgeknapt en daarvoor werd een geschikte lokale bestemming gezocht. “We willen graag dat de fiets vaak wordt gebruikt, daarom is Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel een logische keuze. De fiets sluit bovendien aan op de activiteiten die hier worden georganiseerd, deels in samenwerking met De Gouden Leeuw in Laag-Keppel”, verklaart Gerard de Gier, bestuurslid van Stichting Vrienden van Hyndendael, de keuze voor de bestemming.

“We waren blij verrast toen we hoorden over het cadeau. We hebben onze thuisbasis in het gezondheidscentrum in Hoog-Keppel en hebben daarom de fysiotherapeuten, de huisartsen en het sociaal team ingelicht die hier ook zijn gevestigd. Zij kunnen inwoners indien nodig doorverwijzen naar ons om gebruik te maken van de duofiets”, vertelt Visscher. Zeven vrijwilligers hebben zich daarvoor al aangemeld bij de stichting. De fiets heeft aan beide zijden trappers die elektrisch worden ondersteund, maar de fietser aan de rechterzijde hoeft niet per se mee te trappen als dat bijvoorbeeld niet meer lukt. 

Ook inwoners die samen met een familielid, vriend of buur gebruik willen maken van de duofiets kunnen zich aanmelden bij de stichting. Visscher: “Voor het gebruik vragen we 10 euro per dagdeel, want iedereen begrijpt dat een elektrische fiets onderhoud en stroom nodig heeft.”

Voor reserveringen is Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel op dinsdag- en donderdagochtend bereikbaar op telefoonnummer 0314 - 38 02 32 of per e-mail via info@swdrempthummelokeppel.nl 

Een beknopte handleiding ligt ook in de bagagemand achterop de duofiets. Foto: Ceciel Bremer

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant