Lionsvrijwilligers die in Eibergen het gered gereedschap verzamelen: Bennie Menkhorst, Harrie Assinck en Hans Dijkman (v.l.n.r.). Foto: Aart Steenbergen

Lionsvrijwilligers die in Eibergen het gered gereedschap verzamelen: Bennie Menkhorst, Harrie Assinck en Hans Dijkman (v.l.n.r.). Foto: Aart Steenbergen

Lions zamelen in voor actie Gered Gereedschap

Maatschappij

BRONCKHORST - Al bijna twee jaar verzamelt de Lions Club Bronckhorst gebruikt gereedschap voor de Stichting Gered Gereedschap. Alle handgereedschappen en kleine machines, ook naaimachines, worden door de Stichting Gered Gereedschap weer opgeknapt en verscheept naar Afrika. Daar zijn nog veel kleinschalige opleidingsinstituten die jonge mensen een ambacht leren, maar te weinig gereedschap voorhanden hebben om ze daarmee te trainen.

Nog steeds staat op vijf locaties in de gemeente Bronckhorst, te weten: De Tolbrug in Toldijk, Welkoop Vorden, Enorm in Hengelo, Welkoop Zelhem en Hubo in Zelhem, duidelijk zichtbaar een krat waar men zijn afgedankte gereedschappen in kwijt kan. De leden van de Lions Club Bronckhorst halen het daar op en brengen het centraal naar de dichtstbijzijnde werkplaats van de Stichting Gered Gereedschap in Eibergen.

Op de foto de vrijwilligers in Eibergen, Bennie Menkhorst, Harrie Assinck en Hans Dijkman (v.l.n.r.) die weer een vracht in ontvangst nemen en er na een opknapbeurt een heel mooie bestemming aan geven. Deze actie blijft doorgaan en de inzamelkratten blijven staan bij de bovengenoemde winkels. Dus kijk nog eens rond in het schuurtje, op zolder of mancave en breng de overtollige gereedschap naar een van de inzamelpunten. Ook naaimachines, eventueel defect, zijn zeer welkom en bedrijven waar veel gereedschap intensief gebruikt wordt vragen de vrijwilligers bij het opruimen aan hen te denken.

Te veel of geen tijd om weg te brengen? Een mailtje naar bronckhorst@lions.nl en zij komen het ophalen. Stichting Gered Gereedschap en Lions Club Bronckhorst zijn iedereen zeer dankbaar daarvoor.

Wie ook lid wil worden van de Lions Club, komt eens vrijblijvend kennismaken. Kijk op bronckhorst.lions.nl of stuur een mailtje naar bronckhorst@lions.nl en de Lions nodigen de aanmelder uit.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant