Dave van Aken (l.) en stagiair Luuk bij Van Aken Verbouw in Hengelo. Foto: Liesbeth Spaansen

Dave van Aken (l.) en stagiair Luuk bij Van Aken Verbouw in Hengelo. Foto: Liesbeth Spaansen

Van Aken Verbouw viert tienjarig bestaan

Economie

HENGELO – Van Aken Verbouw in Hengelo, het nieuwe pand van eigenaar Dave van Aken, staat aan de Winkelsweg 8. De officiële opening op 4 juni 2022 was een groot feest. Het bedrijf vierde het tienjarig bestaan.

Door Liesbeth Spaansen

Dave van Aken, geboren en getogen in Hengelo, ging naar de LTS, volgde daarna de opleiding BBL Timmerman en ging verder op het NVOB Doetinchem, waar praktijkgerichte opleidingen voor de bouw werden gegeven. “Dat werd later OBD en is nu Bouwmensen”, vertelt hij. Hij werkte zo’n tien jaar bij Klaassen Bouw en daarna negen jaar bij Bouwbedrijf Goldewijk in Doetinchem.

Dave van Aken begon zijn bedrijf aan huis. “Ik heb er een schuur bijgebouwd, maar dat was al snel te klein. Daarna huurde ik er in het buitengebied ruimte bij, maar ook dat was te klein en gaf tijdens vroeg laden veel lawaai voor de omgeving. Toen heb ik de stap gezet om zelf te bouwen.” Het perceel aan de Winkelsweg, het mooiste perceel vindt hij zelf, heeft bestemming zware industrie. “Voor mijn houtbewerkingsmachines is dat het best.”

In het voortraject is intensief contact geweest met Gert-Jan Mugge van de gemeente Bronckhorst, waardoor de kavel op naam kon worden gezet op Oudejaarsdag 2019. “Begin 2020 zijn we met het Plan van Aanpak gestart en na een half jaar kon de bouw beginnen.” Een kleine twee jaar later is na enig bloed, zweet en tranen de bouw afgerond en “het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf!”

Het nieuwe pand bestaat uit een hal met machinerieën waar onderdelen prefab gemaakt kunnen worden, een ontvangstruimte, kantoren en een showroom. “Niet alle klanten hebben een compleet plaatje uitgedacht”, legt Dave uit. “Dan kunnen we ze hier een beeld geven door voorbeelden van materialen en reeds uitgevoerde (ver)bouwprojecten te laten zien.”

Van Aken Verbouw is een eenmanszaak, maar is erkend leerbedrijf. Hij wijst naar zijn stagiaire Luuk. “Nu leer ik de jongens van Bouwmensen het vak.” Volgend schooljaar gaat ook zoon Luuk van Aken de bouw in en daar is Dave trots op. “Dan kan hij ook in de zaak komen en kunnen we samen op pad.”


vanakenverbouw.com

Het nieuwe pand van Van Aker Verbouw in Hengelo. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Zuid